Yandex Metrica

Geçici kimlikle oy kullanılır mı 2024? Geçici kimlik belgesi ile oy atılır mı, cezası var mı?

Geçici kimlikle oy kullanılır mı 2024? Geçici kimlik belgesi ile oy atılır mı, cezası var mı?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için bekleyiş sürüyor. Bu seçimde, büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, köy muhtarları, ihtiyar heyeti üyeleri ve belediye meclis üyeleri belirlenecek. Seçime dair vatandaşın akıllarında ise birçok soru yer alıyor. Bunlardan bir tanesi ise geçici kimlikle oy kullanılıp kullanılmayacağı. Peki, Geçici kimlikle oy kullanılır mı 2024? Geçici kimlik belgesi ile oy atılır mı, cezası var mı?  

Gündem

30.03.2024, 18:01

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için Türkiye genelinde büyük bir heyecan hakim. Pazar günü milyonlarca vatandaş sandık başına gitmek için sabırsızlanıyor. Bazı vatandaşlar ise seçimle ilgili konularda bilgi arayışına girmiş durumda. Peki, Geçici kimlikle oy kullanılır mı 2024? Geçici kimlik belgesi ile oy atılır mı, cezası var mı?

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesi gereğince, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Yani oy kullanmak vatandaşlık görevimizdir. 

28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı mı? Bisiklet yarışında Boğaz Köprüsü saat kaçta kapalı olacak? 28 Nisan Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açık mı, kapalı... Haberi Görüntüle

GEÇİCİ KİMLİKLE OY KULLANILIR MI 2024?

Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanabilirsiniz. Bu durumda herhangi bir sakınca yoktur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading