Yandex Metrica

Fuat Oktay: Abdülhamid Han ağustos ayında sefere çıkıyor

Fuat Oktay: Abdülhamid Han ağustos ayında sefere çıkıyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümünde KKTC'de konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dünyanın en gelişmiş sondaj gemilerinden biri olan Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki mesaisine başlayacağını söyledi. Oktay, arama çalışmaları için Ağustos ayının planlandığını ifade etti. 

Gündem

23.01.2024, 19:33

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Barış Harekatı'nın 48'inci yıl dönümü coşku ile kutlanıyor. Türkiye'yi temsilen törene katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önemli mesajlar verdi. Oktay, "Yeni sondaj gemimizin önümüzdeki ay Akdeniz'de faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır." dedi. Oktay, Yunanistan'ın ve Rum tarafının doyumsuz tavrının uzlaşmayı güçleştirdiğini belirterek, "Akdeniz'de karbon kaynakları Rum'un oyuncağı değildir." ifadelerini kullandı.

İstegelsin satıldı mı? İstegelsin'i kim aldı? ŞOK İste Gelsin'i ne kadara aldı? İstegelsin satıldı mı? İstegelsin'i kim aldı? ŞOK İste Gelsin'i ne... Haberi Görüntüle

DOĞU AKDENİZ MESAJI: ABDÜLHAMİD HAN GEMİMİZ AĞUSTOS AYINDA SEFERE ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın KKTC'deki Barış Harekatı törenindeki açıklamaları şöyle:

Yeni sondaj gemimizin önümüzdeki ay Akdeniz'de faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır.

Rum tarafı hala bölgede kendine yancı bulma yönünde. Bölgede hak hukuk hakkaniyet konuşacak yancılar değil. Bunu da herkes böyle bilsin.

İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte gerçek nedeni... İkinci kez ertelenmişti! Özgür Özel'in Filistin ziyareti neden ertelendi? İşte... Haberi Görüntüle

"KARBON KAYNAKLARI RUMLARIN OYUNCAĞI DEĞİL"

Akdeniz'de karbon kaynakları Rum'un oyuncağı değildir

İyi niyetli çabalarımız Rum tarafının doyumsuz zihniyeti yüzünden sonuçsuz kaldı. Kıbrıs Türkünü hiç bir zaman eşit ortakları olarak görmedi.

Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can Kaya kolunu-omzunu mu kırdı? Hasan Can Kaya'nın koluna ne oldu, neden sarılı? Hasan Can... Haberi Görüntüle

"AVRUPA DEĞERLERİ LA FONTAİNE'DEN MASALLAR"

2017'de Grand Montana'da Rum tarafı 'Kıbrıs Türkleri ile hastaneleri bile paylaşmayız' dedi. Özellikle Maraş'ı kullanarak yalan gündemlerle dikkat toplamaya çalışıyorlar. Maraş, KKTC toprağıdır, bu böyle biline. Hiç kimse yalan, dolanla uluslararası toplumun gündemini boş yere meşgul etmesin. Çözümsüzlükle bu toprakların kaynağını çürütmelerine izin vermeyeceğiz. AB uyum komiseri hafta sonu burada yine dostlar alışverişte görsün misali görüşmeler yaptı.

Hangi eşit tutum, hangi Avrupa değerleri... La Fontaine'den masallar... Bir çözüm olacaksa Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin tescil edilmesiyle olacaktır ancak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading