Yandex Metrica

Fotoğraftaki kişi Amerikalı esir general değil! O görüntüler nisan ayında çekildi

Fotoğraftaki kişi Amerikalı esir general değil! O görüntüler nisan ayında çekildi

İlk olarak Facebook'ta yer alan ve sonrasında Twitter'da yayılan iddiaya göre Mariupol'deki Azovstal'da teslim olan askerler arasında Amerikalı özel kuvvet generali Eric Olson da vardı. Fakat gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:17

Facebook sitesinde yayınlanan fotoğraflara göre, Mariupol'deki Azovstal tünellerinden çıkıp teslim olanlar arasında Amerikalı General Eric Olson da vardı. Ruslara esir düşen general Olson, iddiaya göre şimdiye dek 10'dan fazla generalini cephede kaybetmiş Rusya'nın ABD ordusuna karşı elde ettiği büyük bir koz anlamına geliyordu. 

Türkiye'de güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar'ın da paylaştığı bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktı. Eric Olson olduğu iddia edilen askerin bulunduğu fotoğraf, 16 Mayıs'ta Mariupol'de değil, 14 Nisan'da Luhansk bölgesinde çekildi. 

Sputnik fotoğraf arşivindeki bilgiler, sözkonusu görüntünün 14 Nisan'da Luhansk bölgesindeki Rus ayrılıkçıların, ellerinde tuttukları Ukraynalıları mezarlığa götürmesi sırasında çekildiğini ortaya koyuyor.

Luhansk Halk Cumhuriyeti olarak adlandırılan ve Rusya tarafından tanınan özerk bölgede askerler, hapishanedeki Ukraynalıları 2014'teki bombardıman sırasında o bölgede hayatını kaybetmiş olan Luhansk halkının mezarlarına götürmüş ve onlardan özeleştiri yapmalarını istemişti. 

2011 yılında ABD ordusundan emekli olan general Eric Olson olduğu iddia edilen kişinin de fotoğraflar dikkatli incelendiğinde Olson'la bir ilgisi bulunmadığı açıkça görülüyor. Sözkonusu Ukraynalının kulakları Olson'dan hayli farklı. Mariupol'deki Azovstal'e ilişkin gizemli hikayelerin biri daha böylece çökmüş oldu. 

2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi KPSS puanıyla öğretmen atama başvurusu yapılır? 2024 öğretmen atama 2023 KPSS puanı ile mi yapılacak? Hangi... Haberi Görüntüle

İDDİAYI ABDULLAH AĞAR DA PAYLAŞMIŞTI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading