Yandex Metrica

Sitede Ara

Fondaş medya ve Halk TV, ABD ne derse onu yapıyor: PKK/YPG'nin adı Suriye Demokratik Güçleri imiş!

Fondaş medya ve Halk TV, ABD ne derse onu yapıyor: PKK/YPG'nin adı Suriye Demokratik Güçleri imiş!

CHP'nin Halk TV kanalı ile fondaş basın, Suriye'yi işgal eden terör örgütünü ABD kurumlarının dayattığı ifadelerle tanımlıyor: PKK/YPG'ye 'Suriye Demokratik Güçleri' diyorlar.CHP'nin Halk TV kanalı ile fondaş basın, Suriye'yi işgal eden terör örgütünü ABD kurumlarının dayattığı ifadelerle tanımlıyor: PKK/YPG'ye 'Suriye Demokratik Güçleri' diyorlar.

Gündem

23.01.2024, 19:23

Türkiye'de fondaş basın başta olmak üzere muhalif medya, Suriye'yi ABD desteğiyle işgal eden PKK/YPG'ye 'terör örgütü' demekten çekiniyor. Bunun yerine, Amerikalı subayların PKK'yı farklı bir imajla dünyaya sunmak için uydurdukları Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ya da Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tanımını kullanıyorlar. 

CIA bağlantılı Chrest Vakfı'ndan, İsveç hükümetinden ve Norveç'ten yüzbinlerce dolar ödenek alan Alper Görmüş yönetimindeki 'fondaş' Serbestiyet, PKK/YPG'nin Türk ordusuna karşı Esed rejimiyle ittifak hazırlığını şu ifadelerle duyurdu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonların hazırlıkları sürerken Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki son gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de Özgür Özel'le görüştü: 'Önümüzdeki hafta bir araya... Haberi Görüntüle

FON KAYNAĞI NE DİYORSA O...

Emperyalistlerin aparatı olan eli kanlı terör örgütü hakkında PKK yahut YPG ifadelerini kullanmayan fondaş medya, 'DSG Genel Komutanlığı' tanımıyla terör örgüte kurumsal bir kimlik kazandırmaya çalıştı. Serbestiyet bu ifadelerle, yayın yapmakta olduğu ülkenin hassasiyetlerini değil, fonlandığı odakların kavramlarını öncelediğini açığa vurmuş oldu. 

Terör örgütü konusunda fondaş medya ile aynı doğrultuda tavır sergilediği gözlenen Halk TV'de de skandal anlar yaşandı. CHP'nin yayın organında sunucu Burak Tatari, Türkiye sınırında PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgeyi tanımlarken CIA ve Pentagon ile aynı ifadeyi kullandı: Suriye Demokratik Güçleri...

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh açıkladı: Türkiye F-16 savaş uçaklarını ne zaman teslim alacak? ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh açıkladı: Türkiye F-16 savaş uçaklarını ne... Haberi Görüntüle

RAYMOND THOMAS'IN İTİRAFLARI...

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, PKK/YPG'ye 'ismini değiştirmeleri önerisinde bulunduğunu' 2017 yılında itiraf etmişti. Aspen Güvenlik Forumunda konuşan Orgeneral Thomas, "YPG için onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki Türkler, bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Bir gün sonra adlarının 'Suriye Demokratik Güçleri' olduğunu ilan ettiler. Adlarının ortasına 'demokratik' ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm. Bu, onlara bir miktar itibar sağladı" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading