Yandex Metrica

Fondaş medya refakatsiz depremzede çocukların tarikatlara verildiğini iddia etmişti: Aile Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Fondaş medya refakatsiz depremzede çocukların tarikatlara verildiğini iddia etmişti: Aile Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Fondaş medya depremde ailesini kaybeden çocukların Beykoz'da bir tarikat evine yerleştirildiğini iddia etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise asılsız iddialar hakkında açıklama yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Fondaş medya anne babalarını kaybeden depremzede çocukların İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Beykoz'da bir tarikat evine yerleştirildiğini iddia etti. Halk TV muhabirinin çocukların yerleştirildiğini iddia ettiği Beykoz'daki evi ziyaret ettiğini öne sürmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Halk TV'nin iddialarına yönelik açıklama geldi. 

Survivor Furkan sakatlandı mı, ne oldu 28 Nisan? Furkan Survivor'dan ayrılacak mı? Survivor Furkan sakatlandı mı, ne oldu 28 Nisan? Furkan Survivor'dan... Haberi Görüntüle

20 ÇOCUĞUN TARİKAT EVİNE YERLEŞTİRİLDİĞİNİ İDDİA ETTİLER

Halk TV, muhabir Fırat Fıstık'ın İHH tarafından çocukların yerleştirildiğini ettikleri Beykoz'daki siteye gittiğini iddia etti. Fıstık en az 20  çocuğun o evde olduğunu öne sürdü.

1 Mayıs'ta borsa açık mı? Bugün borsada işlem yapılır mı? BİST kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsa açık mı? Bugün borsada işlem yapılır mı?... Haberi Görüntüle

AİLE BAKANLIĞI'NDAN CEVAP GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise söz konusu evde refakatsiz herhangi bir çocuk olmadığını, Suriye savaşında eşlerini kaybeden yabancı uyruklu kadınlar ve çocukların yaşadığını belirtti.

Beton pompası kabusu! Apartmanın üzerine düştü 2 balkon çöktü Beton pompası kabusu! Apartmanın üzerine düştü 2 balkon çöktü Haberi Görüntüle

O EVDE KİMLER YAŞIYOR?

Bakanlığa ait resmi sosyal medya hesapları ve yayın organlarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberde bahsi geçen konu ile ilgili olarak 10 Şubat 2023 tarihinde belirtilen adrese kolluk ve Beykoz Sosyal Hizmetler Merkezi (SHM) ekiplerimizle hane ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yapılan tespit neticesinde hanede kalan refakatsiz konumda olan herhangi bir çocuğa rastlanılmamış olup, hanede kalanların Suriye'deki savaşta eşlerini kaybeden yabancı uyruklu kadınlar ile çocuklarının olduğu, çocuklar açısından herhangi bir ihmal ve istismar bulgusunun bulunmadığı tespit edilmiştir. Hane ziyareti sonrasında ailelere Bakanlığımız hizmetleri ve bu hizmetlere ihtiyaç duymaları halinde temas kurabilecekleri iletişim kanalları ile ilgili gerekli bilgilendirme de yapılmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading