Yandex Metrica

FETÖ'nün Düsseldorf tiyatrosu: Örgüt pası verdi, Alman polisi golü attı

FETÖ'nün Düsseldorf tiyatrosu: Örgüt pası verdi, Alman polisi golü attı

Fetullahçı teröristlerin temmuz ayından beri dolaşıma soktukları 'suikast listesi' iddiası, Alman polisinin baştan sona mizanseni andıran operasyonuyla hayat buldu.

Gündem

03.03.2024, 00:35

Türkiye'nin Almanya'daki muhalifleri öldürtmek istediği propagandasını bir süredir yaymaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), aradığı mizanseni Düsseldorf'ta buldu. 

Alman güvenlik birimleri Düsseldorf'taki bir otelde tam da FETÖ'nün istediği senaryoya uygun bir operasyon gerçekleştirdi. Der Spiegel'de yayınlanan habere göre 'Niu Tab' adlı bir otele 17 Eylül'de baskın düzenleyen polis ekipleri, otelde kalanlardan Ali D. isimli bir şahsı gözaltına aldı. 

500'ün üzerinde otel müşterisini dışarı çıkararak binayı didik didik arayan polis, gözaltına alınan kişiye ait olduğu düşünülen silah ve mermiler buldu. İddiaya göre Ali D.'nin üzerinde bir adet cep telefonu ve Almanya'daki FETÖ üyelerini gösteren bir de isim listesi vardı. 

FETÖ üyelerince temmuz ayında dolaşıma sokulan '43 kişilik infaz listesi' iddiasına uygun bir şekilde gerçekleşen operasyon, gerek Almanya'daki FETÖ'cüler gerekse de Türkiye'deki muhalifler tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) yönelik kirli bir kampanyaya dönüştürüldü. 

FETÖ destekçilerine göre Alman polisi, yakalanan şahsın MİT'e çalıştığını hemen tespit etmişti! Yaşananlar Fetullahçı örgütün Türkiye'deki kumpaslarını akıllara getirdi. Hedefine aldığı kişi ya da kurumlara yönelik öncelikle psikolojik operasyona girişen FETÖ, sahip olduğu medya kurumları eliyle zihinleri hazır hale getirdikten sonra gözaltılar için düğmeye basıyordu. 

Türkiye'de etkisizleştirilen örgütün aynı tarzdaki operasyonları şimdi Almanya'da sergilemesi dikkat çekiyor. FETÖ üyelerinin temmuz ayından beri "Suikast listesi var" diyerek yaptığı propagandayla Düsseldorf'te sahneye konulacak mizansene hazırlık yaptığı anlaşılmış oldu. 

Yakaladıkları kişinin 'MİT ajanı' olduğunu iddia edenler, "O halde otelde neden kalıyordu?", "Listeyi neden yanında taşıyordu?", "Cep telefonunda niye hiçbir şeyi silmemiş?", "Yanında silahın ne işi vardı?" gibi sorulara cevap vermekte zorlanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading