Yandex Metrica

Felsefeci Ahmet Arslan Kur’an ayetleri ile dalga geçti: Doğru olmadığını görüyorum

Felsefeci Ahmet Arslan Kur’an ayetleri ile dalga geçti: Doğru olmadığını görüyorum

Habertürk Tv’de yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan felsefeci Ahmet Arslan, Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetlerle dalga geçti. Ayetlere inanmadığını söyleyen Arslan’ın alaycı tavrı tepkilere neden oldu.

Gündem

03.02.2024, 07:27

Zaman zaman Fatih Altaylı’nın programına konuk olan felsefeci Ahmet Arslan, din ve felsefe ilişkisini yorumlarken Allah’ın ayetlerini hafife alması tepkilere yol açtı. Arslan, Allah’ın ayetleri konusunda “E kusura bakmasın ama ben de doğru olmadığını görüyorum.” ifadesini kullandı.

6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı! 17 Nisan bugün hava nasıl olacak? 6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar... Haberi Görüntüle

AYETLERLE ALAY ETTİ

Ayetlere inanmadığını söyleyen Ahmet Arslan skandal ifadelere yer verdi.

Felsefe profesörü olan Ahmet Arslan şunları kaydetti:

"Hep söylerler Kur'an'da ne güzel ayetler var: Düşünmezler mi, tefekkür etmezler mi, falan filan. Düşünsünler tefekkür etsinler evet. İşte benim söylediğim yukardan getirdiğim şeylerin ne kadar doğru olduğunu görecekler. E kusura bakmasın ama ben de doğru olmadığını görüyorum. (Dalga geçerek gülüyor.)

Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Türkiye'den Pakistan'a taziye mesajı: 'Kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz' Haberi Görüntüle

"BUNLAR UYDURMA LAFLAR"

İslam dininin doğa bilimlerinden uzak olduğunu ima eden Arslan akıl almaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hani vardır ya, tabi bunlar hep uydurma laflar, "Efendim ilim Çin’de bile olsa arayınız." Yani burada kastettiği ilim, normal doğal bilim mi, astronomi mi, matematik mi, jeoloji mi, fizik mi, hangi bilim? Kur'an bilimi. Kur'an bilimi denilen şey ne? Kur'an bilimi şey işte. Orada yazılan şeyler. Tanrı ile evren arasındaki şey. Başlangıçta, geldiği toplum çok parlak düzeyde bir toplum değil. O insanlara bilgiyle ilgili daha olumlu bir tutum takınma imkanı vermiş. Ama sınırlı. Bir noktaya geldikten sonra o bilgi onlar için zararlı, gereksiz, muzır olmuş.”

23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz mi? 23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz... Haberi Görüntüle

ALTAYLI DA DESTEK VERDİ

Programın sunucu gazeteci Fatih Altaylı ise Ahmet Arslan'ın skandal sözlerine müdahale etmek yerine zaman zaman destekler nitelikle ifadeler kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading