Yandex Metrica

Erdoğan Londra'ya gitmeyerek doğruyu yaptı: 500'e yakın lideri otobüslere doldurdular!

Erdoğan Londra'ya gitmeyerek doğruyu yaptı: 500'e yakın lideri otobüslere doldurdular!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılmaktan son anda vazgeçerek Türkiye'yi İngilizlerin 'otobüs' mizanseninden kurtardı.

Gündem

03.04.2024, 11:58

Kraliçe Elizabeth'in cenaze töreni İngilizlerin diplomatik mesaj kokan birtakım uygulamalarına sahne oluyor.

Törene katılmak için Londra'ya gelen ülke liderlerinin makam araçlarını kullanmalarına izin verilmedi. Onlarca cumhurbaşkanı ve başbakan, merasim alanına otobüslerle götürüldü; tek bir kişi hariç: ABD Başkanı Joe Biden...

İngiltere yönetimi aralarında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya Başbakanı Anthony Albenese ile birlikte çok sayıda Afrika liderinin de bulunduğu davetlileri, törenin yapıldığı Aziz Peter Kilisesi'ne otobüslerle taşıdı.

Törene otobüslerle taşınan 500'e yakın liderin aksine ABD Başkanı Joe Biden ve ekibinin merasim alanına zırhlı araçlarla gelmesi tartışmalara neden oldu. Londra'nın Joe Biden'ı otobüse binmeye ikna edemediği konuşuluyor. 

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek olayı ne? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN GİTMEKTEN VAZGEÇMİŞTİ

Elizabeth'in ölümü sonrası törene katılması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ani bir kararla Londra'ya gitmeyeceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın merasimden uzak durmasının altında yatan neden merak konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Semerkant'taki Şanghay Zirvesi'nin ardından Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak üzere doğrudan ABD'nin New York kentine gitti. 

Mevcut durumu yorumlayan vatandaşlar, Erdoğan'ın merasimde otobüs uygulamasını önceden haber alıp Londra'ya gitmeme kararı aldığı ve böylelikle Türkiye'yi bu mizansenin içinde bulunmaktan kurtardığı şeklinde yorumlar yapıyor.

Yaşananların perde arkasına ilişkin Beştepe'den şu ana dek bir açıklama yapılmadı. Ancak Erdoğan, Kraliçe'nin cenaze törenine katılmamakla muhtemel bir 'otobüs fotoğrafı'nın dışında kalmış oldu. 

Londra'da otobüse binmeyi kabul eden liderlere kendi ülkelerinde büyük tepki var. Pek çok Afrika ülkesinde kamuoyu, Joe Biden'ın makam aracıyla geldiği tören alanına kendi liderlerinin neden otobüsle getirilmiş olduğunu sorguluyor.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading