Yandex Metrica

Erdoğan'dan dünyaya mesaj: Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız

Erdoğan'dan dünyaya mesaj: Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'nde konuştu. Erdoğan, "Gözlerini kırpmadan Karabağ için kahramanca mücadele eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyorum. Bugün bütün imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün dünya bilsin ki yarın da yanında yer alacağız" dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'nde, Azerbaycan milletvekillerine hitap etti. Erdoğan, “Karabağ zaferi ile Kafkaslarda 30 yıllık kanayan yara kapandı” derken “Türkiye olarak Azerbaycan’ın yanındayız, dünya bilsin ki yarın da yanında olacağız”ifadelerini kullandı.

KARABAĞ ASIL SAHİBİNE ULAŞTI

''İki devlet tek millet anlayışı ile saygı ve bahtiyarlıkla selamlıyorum. Bahtiyarım çünkü Karabağ'ı azad etmiş milli mecliste sizinleyim. Tüm bölge ülkeleri hatta tüm dünya kazançlı çıkacaktır. Refahın artması için üzerimize düşenleri yapmaya hazırız.

Canı yananlar, kanı dökülenler sadece Karabağ’da yaşayan insanlardır. 30 yıl beni Azeri kardeşlerim kendi meskenlerinden uzaktaydı. 30 yıl sonra asıl sahiplerine ulaştılar.''

TÜM İMKANLARIMIZLA AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

''Kafkaslardaki barış ve huzurdan yalnız Azerbaycan değil Ermenistan da dahil olmak üzere tüm bölge ülkeleri, dünya kazançlı çıkacaktır. Kalıcı barışa giden yolun, bölgedeki tüm halkların, devletlerin karşılıklı güven temelinde geliştirecekleri iş birliklerinden geçtiğine inanıyoruz.

Bugün bütün imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün dünya bilsin ki yarın da yanında yer alacağız.''

MEDENİYET İLE VANDALLIK ARASINDAKİ FARK KARABAĞ'DA GÖRÜLÜYOR

''Türk milletine olmadık iftiralarla çamur atanlar önce Kafkaslara, Azerbaycan'a bakmalı. Sonra vicdanları elverirse yönelttikleri ithamları kendileriyle ayrıca konuşuruz. Medeniyet ile vandallık arasındaki farkı görmek isteyen, gelsin Karabağ'da iki dönem arasındaki farka baksın.''

ŞUŞA TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMALI

''Bu yıl Azerbaycan'ın kültür başkenti olan Şuşa'yı gelecek yıl da 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' olarak görmekten memnuniyet duyarız."

''(Karabağ Zaferi) Bu zaferden kimse rahatsız olmasın çünkü bu, yıkımın değil inşanın, zulmün değil adaletin zaferidir. Karabağ aynı zamanda dünyayı kendi siyasi ve ekonomik hırslarının arenası olarak görenlerin hesaplarının bozulduğu yerdir.''

ERDOĞAN'DAN ZENGEZUR KORİDORU MESAJI

''Nahçıvan'la Bakü'yü birbirine bağlayacak Zengezur koridorunun bölgemize getireceği rahatlamanın ve zenginliğin tarifi mümkün değildir. Zengezur koridorundaki demir yoluyla Ermeniler de kolayca Moskova'ya ve dünyaya ulaşabilecek, böylece kendi kendilerine uyguladıkları ablukadan kurtulabileceklerdir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading