Yandex Metrica

Ekşisözlük soruşturmaya rağmen geri adım atmadı

Ekşisözlük soruşturmaya rağmen geri adım atmadı

Ekşisözlük, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı soruşturmanın ardından 'ayaklanma' çağrısı yapılan başlığı kaldırmadı; tepkilerin odağındaki mesajı silmekle yetindi.

Gündem

23.01.2024, 17:47

Muhafazakar söylemleri hasıraltı eden, Türkiye'ye ilişkin olumlu gelişmeleri ana sayfasından hızla silen ve CHP-İYİ Parti-HDP propagandasının odağı haline gelen Ekşisözlük, hakkında açılan soruşturmaya rağmen geri adım atmıyor.

Günde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği sitede "Halkın ayaklanması için ne olması gerekiyor" ifadesiyle açılan başlık olduğu yerde duruyor. 

Nefret söylemleri ve din düşmanlığı mesajlarıyla şimdiye dek sayısız kez gündeme gelen Ekşisözlük, 'isyan' çağrısının yapıldığı başlığa kamuoyundan gelen tepkiler sonrası yalnızca tek bir yazıyı silmekle yetindi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sitedeki bu provokatif başlığa yönelik soruşturma açmıştı. Halen ABD'de ikamet etmekte olan Ekşisözlük kurucusu Sedat Kapanoğlu'nun skandala ilişkin devreye girmediği gözlenirken site yönetimi konuya ilişkin yasaksavma kabilinden bir açıklama yapmakla yetindi. 

Kendilerinin sosyal medya linciyle karşı karşıya kaldığını iddia eden Ekşisözlük ekibi, yazılan başlık ve içeriklerin herhangi bir denetimden geçmeden yayınlandığını iddia etti. 
Açıklamada, "Şikayet üzerine hukuk ekibimizce inceleme yapılmaktadır. Şikayetler ve oluşan hassasiyet üzerine ilgili başlıklar kapatılmıştır" şeklinde beyanda bulunulmasına karşın, isyan çağrısı niteliğindeki başlığın halen kapatılmamış olması dikkat çekti. 

Başlığı sadece 'kapatır gibi' yapan site, "Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" yerine "Halkın ayaklanması için ne olması gerekiyor" başlığını yayına soktu. 

Haklarındaki soruşturmayla adeta alay eden Ekşisözlük, CHP-İYİ Parti-HDP'ye yönelik eleştirilerin bir çeşit otosansürden geçirilip çöpe atıldığı iddialarına ise cevap vermedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading