Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu çocukken Süleymancı cemaatinde eğitim görmüş

Ekrem İmamoğlu çocukken Süleymancı cemaatinde eğitim görmüş

Enes Kara'nın intiharından duyduğu üzüntüyü paylaşırken "Çocuklarımızı yıllarca bazı vakıf, dernek, cemaat yurtlarına teslim ettiler" diyen Ekrem İmamoğlu'nun çocukken Süleymancı cemaatinde eğitim gördüğü ortaya çıktı.

Gündem

26.04.2024, 17:48

Elazığ'da tıp öğrencisi Enes Kara'nın intiharı, İslam hassasiyeti yüksek vakıf ve derneklere karşı karalama kampanyasının fitilini ateşledi. 

Hem yurt içinde hem de dünyanın dört bir yanındaki yardım faaliyetleriyle toplumun geniş bir kesiminin sevgisini kazanan vakıflar yine sırf 'dindar' oldukları için hedefte. 

İslam hassasiyeti yüksek kurumlara yönelik organize saldırıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Yerel seçim öncesi cami ziyaretinde kameralar önünde Kur'an-ı Kerim okuyan İmamoğlu, aynı zamanda Dünya Kiliseler Birliği'nden yüklü miktarda yardım alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) kıdemli bir üyesi. 

Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları... Haberi Görüntüle

BU TOPTANCILIK NEDEN?

ÇYDD üyeliğiyle iftihar eden İmamoğlu, Enes Kara'nın intiharı sonrası İslamî vakıflara yönelik kampanyaya katılarak sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı: 

"Çocuklarımızı yıllarca bazı vakıf, dernek, cemaat yurtlarına teslim ettiler. İBB tarihinde ilk kez üniversite yurtlarını bu yüzden hizmete açtık. Enes Kara'nın acı kaybına çok üzüldüm. Gençlerimize daha çok destek olacağız, hiçbir genç kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyecek."

DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar Haberi Görüntüle

O FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKINCA...

Bu mesajı yayınlamasından sonra sosyal medyada Ekrem İmamoğlu'na ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf dolaşıma girdi. İddiaya göre İmamoğlu da bir vakıf yurdunda, 'Süleymancılar' olarak bilinen cemaat içerisinde yetişmişti. 

Henüz küçük bir çocukken Kur'an eğitimi için ailesi tarafından Süleymancı cemaatine teslim edilen İmamoğlu, fotoğrafa göre, ezberlediği bir sureyi 'hocalarının yanında' okuyarak ödül almayı bekliyor. 

İslamî bir cemaat içerisinde yetiştiği ortaya çıkan İmamoğlu'nun 'Süleymancılar' grubu bünyesindeyken nelerle karşılaştığı ve neden İslamî vakıflara toptancı bir anlayışla düşman kesildiği merak ediliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

2

0

0

0

0


Loading