Yandex Metrica

DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar

DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar

31 Mart sonrası bazı il ve ilçeleri 'kurtarılmış bölge' gibi göstermeye çalışan DEM Parti, toplumun sinir uçlarıyla oynamaya devam ediyor. Mardin'de Ahmet Türk'ün İstiklâl Marşı'na yasak koyması, Diyarbakır'da ise Serra Bucak'ın meclis salonundan Türk bayrağını kaldırmasının ardından skandalın adresi bu kez Songül Özbahçeci tarafından yönetilen Derik ilçesi oldu. 

Gündem

28.04.2024, 07:38

CHP ile anlaşarak Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerini 'kurtarılmış bölge' yapma amacındaki DEM Parti yeni bir skandala imza attı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra meclis binasında İstiklâl Marşı'na yasak koyan DEM'li Ahmet Türk'ün ardından bu kez kentin önemli ilçelerinden Derik'te Türk bayrağı saldırıya uğradı. 

31 Mart yerel seçimlerinde Deriklilerin yüzde 60'ının oyunu alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan DEM Parti'li Songül Özbahçeci, milletin hassasiyetlerine saygılı oldukları pozunu vermek için belediye binasına birkaç gün önce üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin de bulunduğu ay-yıldızlı bayrağı astırdı. 

Ancak Özbahçeci'nin ekibi bir süre sonra bayrağı yırttı. Atatürk'lü yırtık bayrak birkaç gün boyunca Derik Belediyesi'nin binasında sallanmaya devam etti. Tepkiler geldiğinde Özbahçeci yırtık bayrağı kaldırttı. 

Mardin Derik Belediyesi'nde yırtık bayrak günlerce bu halde asılı kaldı.

Dead Boy Detectives 2. sezon ne zaman? Dead Boy Detectives bitti mi, 9. bölüm yayınlanacak mı? Dead Boy Detectives 2. sezon ne zaman? Dead Boy Detectives... Haberi Görüntüle

YIRTIK BAYRAK GİTTİ YENİSİ GELMEDİ

Derik halkı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda belediye binasının yırtılmamış bayraklarla donatılmasını beklerken gördükleri manzara karşısında hayal kırıklığına uğradı. DEM'li belediye, 23 Nisan'da hiçbir noktaya bayrak astırmadı. 

TRHaber'e bilgi veren Derikliler, DEM Parti'nin seçimleri kazanmasının ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki manzaranın aynısının ilçede de yaşandığını ve belediyede ne İstiklâl Marşı'na ne de şehitler için saygı duruşuna izin verilmediğini söylüyor. 

Son dakika... AFAD verileri duyurdu: Burdur'da deprem meydana geldi Son dakika... AFAD verileri duyurdu: Burdur'da deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

İLK GÜNDEN KELLE AVINA BAŞLADILAR

Songül Özbahçeci ile 'eş başkanı' Cengiz Temelli'nin göreve geldikten sonra belediyede kayyum dönemiyle bağlantılı gördükleri herkesi kapı dışarı ettiği kaydediliyor. İlçede daha şimdiden onlarca belediye çalışanı açığa alındı. 

Songül Özbahçeci ve Cengiz Temelli

31 Mart seçimlerinin ardından toplumun sinir uçlarıyla oynamaktan çekinmeyen ve kutsal değerlere saldıran DEM Parti, Diyarbakır'da da Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okumuş, büyükşehir belediyesindeki Türk bayrağı kaldırılmıştı. DEM Parti'li belediye, o bayrağı ancak skandalın basına yansıması üzerine yerine geri koydu. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ilçesi olan Derik'te görevli Songül Özbahçeci'nin ay-yıldızlı bayrağı belediye binasına ne zaman astıracağı merak konusu.

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading