Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu başarısızlıklarına bir yenisini daha ekledi! Haliç tramvayı Eminönü’ne 4 yıldır ulaşamadı!

Ekrem İmamoğlu başarısızlıklarına bir yenisini daha ekledi! Haliç tramvayı Eminönü’ne 4 yıldır ulaşamadı!

Yapımına 2016'da başlanan ve yüzde 95'lik kısmı AK Parti döneminde tamamlanan Alibeyköy Tramvay Hattı, 4 yıldır Eminönü'ne varamadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020’de tamamlanacağını açıkladığı projenin yüzde 5'lik kısmı. Unkapanı Köprüsü alt geçidine 4 yıldır takılı kalarak hiç bir ilerleme sağlayamadı.

Gündem

23.01.2024, 20:56

2016'da AK Parti yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ihale edilip yapımına başlanan Alibeyköy-Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı Projesi, İBB 2019’da CHP’ye geçince Eminönü durağına bir türlü varamadı.

12 DURAK TAMAMLANDI

AK Partili yönetim projeyi 2016’dan 2019’a kadar yüzde 95 seviyesine ulaştırdı. Alibeyköy Cep Otogarı’ndan Cibali’ye kadar 8,8 kilometre ray döşenip 12 durak tamamlandı.

ÇALIŞMALAR ÇOK YAVAŞ YAPILIYOR 

2019 yerel seçimleriyle İBB yönetimi CHP'nin yönetimine geçti.  CHP göreve geldikten sonra, o döneme kadar yapılmış Alibeyköy-Cibali kısmı vatandaşların hizmetine açıldu.  Ancak hattın devamı bir türlü getirilemedi. 2019’da Cibali’ye ulaşan proje, CHP’li İBB ile geçen 4 yılda Eminönü’ne varamadı. Tramvayın Eminönü’ne ulaşması için geri kalan 1,4 kilometrelik kısımda çalışmalar çok ağır bir şekilde ilerliyor.

VATANDAŞLAR DURUMDAN ŞİKAYETÇİ 

Tramvayın şu anki son durağı olan Cibali’den Eminönü’ne ulaşabilmesi için 350 metre uzunluğundaki Unkapanı Köprüsü alt geçidinin tamamlanıp geri kalan bölüme ray döşenmesi gerekiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020’de tamamlayacağını açıkladığı proje, Unkapanı Köprüsü alt geçidindeki çalışma bitirilmediği için tamamlanamıyor. Hattın geçtiği bölge esnafı ve vatandaşlar da hattın bir an önce Eminönü’ne ulaşmasını bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading