Yandex Metrica

Duayen gazeteciden şok darbe iddiası: Rus ordusu Vladimir Putin'i indirebilir

Duayen gazeteciden şok darbe iddiası: Rus ordusu Vladimir Putin'i indirebilir

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın cephede giderek çuvalladığına işaret eden dış politika uzmanı, gazeteci Ardan Zentürk, çevresindekileri 'ihanetle' suçlamaya başlayan Vladimir Putin'e karşı kendi ordusunun bir hamle yapma olasılığından bahsetti.

Gündem

23.01.2024, 19:00

Dış politika konusunda Türkiye'nin en deneyimli gazetecilerinden Ardan Zentürk, Ukrayna'da batağa saplanmakta olan Rus ordusunun Vladimir Putin'e bir darbe yapmasının olasılıklar dahilinde olduğunu söyledi. 

Dünyanın şu an savaşın başladığı günlere benzemediğini, daha 3 hafta önce herkesin Rusya-Çin ittifakından bahsetiğini ve bu gücün ABD-Avrupa-NATO gücüne meydan okuyacak kadar büyük olduğunu düşündüğünü, oysa Ukrayna savaşıyla birlikte bu algının darmadağın edildiğini kaydetti. 

Birbirleriyle anlaşmazlık halindeki NATO ülkelerinin bile Ukrayna savaşıyla birlikte yanyana geldiğini ve Rusya'nın dünyadan izole edildiğini anlatan Zentürk, "Putin aslında savaşı kaybetti ama birinin bu gerçeği ona söylemesi gerekiyor" dedi. 

Putin'in giderek yalnızlaştığını, en yakın adamlarıyla bile '10 metre uzaktan' görüşür hale geldiğini kaydeden Zentürk, Rusya Devlet Başkanı'nın birkaç gün önce yaptığı "Vatan hainleri temizleniyor" şeklindeki açıklamasını hatırlattı. 

2024 ÖGG sınavı ne zaman yapılacak? 2024 ÖGG sınavı tarihi 2024 ÖGG sınavı ne zaman yapılacak? 2024 ÖGG sınavı tarihi Haberi Görüntüle

RUS HALKI BU DURUMU KABUL ETMEZ

Kendi Youtube kanalındaki analizinde Zentürk, Rus halkının bu koşullar altında 'üçüncü dünya ülkesi' gibi yaşamaya razı olamayacağını, hayatlarında hep Putin iktidarını gören Rus gençlerin gelişmeleri dehşet içinde izlediğini, Rusya'nın Silikon Vadisi'nden genç mühendis ve bilim insanlarının kafileler halinde ülkeyi terk ederek Özbekistan ve Ermenistan'a gitmekte olduğunu kaydetti. 

Bu durumun ne halk ne bürokrasi ne de Rus ordusu nezdinde sürdürülemez noktada bulunduğuna dikkat çeken Zentürk şunları söyledi: 

"Zaman içinde hain arayışıyı o kadar yaygınlaşır ki, bir gün hiç beklemediğiniz en yakın adamlarından birinin de kellesinin gittiğini görebilirsiniz. Veyahut 'kellem gitmesin' diye düşünen bürokratların artık giderek daha az konuşur hale geldiğini görürsünüz. Biz buna diktatörlük ortamında 'boşluk efekti' diyoruz. Yani diktatör 'güvenlik' nedeniyle hain arayışını o kadar çok yoğunlaştırmış ve en yakın adamlarını bile kendi yanına yaklaştırmaz hale gelmiştir ki, bu en yakınına bile güvenmez hale gelen bir karaktere işaret eder."

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

TEHLİKELİ SESSİZLİĞİN SONUNDA NE OLUR?

"Devletin içindeki sessizlik esasında diktatörün giderek sonlanması anlamına gelen bir durumdur. Çünkü mesela bugün Rusya'daki oligarklar ve Rusya'nın gidişatından hiç memnun olmayan ve sürekli aşağılanan generaller, 'bir şeyler yapmaya' karar vermişse yüksek ihtimalle bunu en son duyacak olan kişi Vladimir Putin olur. Hatta belki de Amerikan istihbaratından bile sonra duyacak kişi o olur. Çünkü bürokrasi korkuyla susmaya başladığı zaman iki şey olur: Bir... Dalkavukların sesi çok yüksek çıkar. O berbat sesler esasında felaketlerin hazırlayıcısıdır. İki... Dalkavuklar sustuğu andan itibaren de hiçbir yerden ses çıkmaz ama ansızın o sesin nereden çıkacağını da kimse bilemez."

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir? Murat Emir nereli, kaç yaşında? CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir? Murat Emir nereli, kaç... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN BEYİN GÖÇÜ ÇOK HIZLANDI

"Yıllarca Rusya'da, Sovyetler Birliği döneminde de o coğrafyada çalıştım. Rus milletine İran'daki Ayetullah Humeyni devrimi gibi bir deli gömleği giydiremezsiniz. Bu, eşyanın tabiatına aykırıdır. Ruslar, evet milliyetçi insanlardır. Günü geldiğinde ülkeleri için çok büyük fedakarlıklar yapabilen bir millettir. Güçlü bir millettir, özellikle kadınları... Çilekeştir. Sonuç itibariyle iyi eğitimli ve zeki insanlardır. Bugün Özbek bir dostumdan haber aldım. 'Çok mutluyuz' dedi. 'Niye' dedim. 'Rusya'nın Silikon Vadisi'nin ne kadar genç uzmanı varsa bize geliyor' dedi."

"Rusya bu savaşı kaybetti ve birinin bunu Putin'e söylemesi gerek. Ama bunu söyleyenin kellesi gidecek. Hangi general, hangi büyükelçi ise... Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere bakılırsa, bu işin sonu 'kazan-kazan'a gitmez gibi görünüyor; 'kaybet-kaybet'e gidecek. Kim neyi kaybedecek onu tartışıyorlar."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading