Yandex Metrica

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa değişikliği kararına kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa değişikliği kararına kınama

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesi ve Batı Şeria'da bazı yasa dışı yerleşimlerin tahliyesine ilişkin yasada iptal öngören değişiklikler yapılmasını kınadı.

Gündem

23.01.2024, 22:20

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesi ve Batı Şeria'da bazı yasa dışı yerleşimlerin tahliyesine ilişkin yasada iptal öngören değişiklikler yapılması kararına tepki gösterdi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Mübarek Ramazan ayını ifa etmeye hazırlandığımız şu günlerde Kudüs ve Batı Şeria’da artan gerilimden büyük endişe duyuyoruz. İsrail’in Gazze Şeridi'nden çekilmesini ve Batı Şeria’daki bazı yasadışı yerleşimlerin tahliyesini öngören 2005 tarihli Çekilme Yasası’nda, Homesh, Ganim, Kadim, Sa-Nur yerleşimlerinin tahliyesi maddelerinin iptalini öngören yasa değişikliğinin kabul edilmesini kınıyoruz. Bazı İsrailli Kabine üyelerinin Filistin Devleti ve halkına ilişkin ileri sürdüğü, siyasi, tarihi veya güncel gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan mesnetsiz, sorumsuz ve tahrikkar iddiaları da reddediyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

''KUDÜS'ÜN TARİHİ STATÜSÜNE SAYGI GÖSTERİN''

Açıklamanın devamında ''Tarafları, 19 Mart'ta Şarm El Şeyh'te üzerinde mutabık kalınan, başta Kudüs ve kutsal mekanların tarihi statüsüne saygı gösterilmesi olmak üzere, tüm hususları derhal uygulamaya ve Hamursuz Bayramıyla aynı döneme denk gelen Ramazan ayının huzur içinde geçmesini teminen itidal ve sağduyuya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading