Yandex Metrica

Dinlerarası diyalogda önemli adım: Ateist yazar ile İslamcı yazar bir araya geldi!

Dinlerarası diyalogda önemli adım: Ateist yazar ile İslamcı yazar bir araya geldi!

Ateist yazar Sadık Ustaoğlu ile "Ayasofya'nın camiye çevrilmesi Kur'an'ın kabul etmediği bir eylem" diyen sözde İslamcı yazar Mustafa İslamoğlu bir araya gelip sohbet gerçekleştirdi. Dinlerarası diyaloğa önem verdiklerini söyleyen iki isim konuşmanın içeriğini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Gündem

07.02.2024, 12:36

Ateist yazar Sadık Ustaoğlu ve 'Ayasofya'nın camiye çevrilmesi Kur'an'ın kabul etmediği bir eylem' diyerek tepkileri üzerine çeken ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu, Akabe Vakfı’nın etkinliğinde bir araya geldi. Sosyal medya hesabından söz konusu buluşmayı değerlendiren Ustaoğlu, bu tür sohbetlerin daha sık yapılması gerektiğini söyledi. Sadık Ustaoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bugün, değerli Mustafa İslamoğlu ile Akabe Vakfında çok boyutlu bir sohbetten kare. Kendi adıma duyduklarımdan çok memnun kaldım. Bu türden sohbetleri derinleştirmemiz gerekiyor. Birbirimizi bir yere çekmek değil, birbirimizden öğrenmek ve ortak bir toplum olabilmeyi başarmak."

Sadık Ustaoğlu’nun paylaşımını alıntılayan Mustafa İslamoğlu, “Biz de sevgili Sadık Ustaoğlu beyle buluşmak ve bilişmekten memnun kaldık. Tanımlamadan tanışmak, yargılamadan konuşmak, telkin etmeden paylaşmak çok değerli” şeklinde cevap yazdı.

Mustafa İslamoğlu son yıllardaki U dönüşleriyle tartışmaların odağına oturan isimlerden biri. Daha birkaç yıl önce "Ayasofya mutlaka açılmalı" diyen İslamoğlu, konuk olduğu Alman medyasında "Ayasofya'nın açılması Kur'an'a aykırı" demişti. Konuşmaları ve kitaplarında Peygamber hadislerini dinî hayattan soyutlamaya çalışan ve bu nedenle din alimlerinden büyük tepki gören İslamoğlu, geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı'nın yayın organı Karar gazetesine de bir açıklama yapmış, "İslamcılık geçmişimden utanıyorum... Bir çürük ipliğe hülya dizmişiz" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading