Yandex Metrica

Depremde yıkılan evleri 'depreme dayanıklı' diye satan emlak komisyoncularının hukuki sorumluluğu var mı? Avukat Ömer Yılmaz merak edilen soruya cevap verdi

Depremde yıkılan evleri 'depreme dayanıklı' diye satan emlak komisyoncularının hukuki sorumluluğu var mı? Avukat Ömer Yılmaz merak edilen soruya cevap verdi

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar sürüyor. Peki, depremde yıkılan evleri 'depreme dayanıklı' diyerek satan emlak komisyoncularının hukuki sorumluluğu var mı? Avukat Ömer Yılmaz merak edilen soruya cevap verdi. Yılmaz, "Elbette bunların da tabii ki somut olaya göre değişiklik göstermesine rağmen yapılacak incelemeler neticesinde sorumlulukları doğabilir." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası yaralarını sarmaya çalışırken yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar da sürüyor.

Hakkında kuvvetli deliller bulunan müteahhit ve sorumlular gözaltına alınarak tutuklanıyor. 

24 saatlik yayın başladı: Anadolu Yayıncılar Federasyonu İsrail'in Filistin'de katlettiği gazeteciler için nöbette 24 saatlik yayın başladı: Anadolu Yayıncılar Federasyonu İsrail'in Filistin'de katlettiği... Haberi Görüntüle

SORUMLULUKLARI DOĞABİLİR

Peki yıkılan binaları "depreme dayanıklı proje" diye satan emlak komisyoncularının hukuken sorumluluğu var mı? Avukat Ömer Yılmaz merak edilen soruya cevap verdi. Yılmaz, ''Elbette bunların da tabii ki somut olaya göre değişiklik göstermesine rağmen yapılacak incelemeler neticesinde sorumlulukları doğabilir." dedi.

Uzmanlar, yargılama sonucu cezai işlem uygulanabileceğini belirtiyor.

İsmailağa cemaati lideri Hasan Efendi vefat etti! İsmailağa cemaati lideri Hasan Efendi vefat etti! Haberi Görüntüle

EMLAKÇI BASİRETLİ BİR İŞ İNSANI GİBİ SORUMLUDUR

Depremin yol açtığı zarardan emlak komisyoncusu da sorumlu olabilir. Uzmanlar, sorumluluk doğmaması için pazarlanan yapıların depreme dayanıklı olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirtiyor.

Avukat Yılmaz, şunları söyledi:

Bir emlakçının emlakçı iş insanı olduğu için burada basiretli bir şekilde hareket etmesi lazım. Dolayısıyla herkesten önce bir emlakçının sattığı dairenin binanın deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı veya gerekli şartları taşıyıp taşımadığını bilebilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu yazılan her şeyden emlakçı basiretli bir iş insanı gibi sorumludur. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading