Yandex Metrica

Deniz Baykal'ın 'One Minute' konuşması yine gündemde: İsrail'e tepki gösterince siyasi kariyeri bitti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Davos'ta İsrail lideri Şimon Peres'e 'One Minute' ayarı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermişti. Baykal'ın kaset kumpasıyla tasfiye edileceği süreç o günlerde başladı. Baykal'ın sağ kolu Onur Öymen, Amerikalıların "Baykal'ı istifa ettirip yerine Kılıçdaroğlu'nu getireceğiz" dediğini belirtiyor.

Gündem

25.04.2024, 09:34

29 Ocak 2009'daki Davos Zirvesi sırasında dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e tarihi 'One Minute' restinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en büyük destek, ana muhalefet partisi CHP'nin o dönemki lideri Deniz Baykal'dan gelmişti. 

Dünyayı ayağa kaldıran olayın ardından CHP'nin Meclis'teki grup toplantısında Baykal, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in tavrını eleştirmiş ve Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin doğru olduğunu ifade etmişti. Türkiye'nin hiçbir devlet yetkilisine yurtdışındaki bir platformda hakaretin kabul edilemeyeceğini belirten Baykal, Davos'ta Erdoğan'a haksızlık yapıldığını dile getirmişti. 

TBMM'de İliç için ikinci toplantı! Komisyon üyesi Resul Kurt: 'Bu konuyu siyasete bulaştırmadan araştırmalıyız' TBMM'de İliç için ikinci toplantı! Komisyon üyesi Resul Kurt: 'Bu... Haberi Görüntüle

"BUNU YAPANLARI CHP OLARAK AÇIKÇA KINARIZ..."

Baykal, dönemin CHP milletvekillerine şöyle seslenmişti: "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na, kabul edilmesi mümkün olmayan bir üslupla doğrudan hedef alarak, parmakla hedef göstererek, yüksek sesle ithamlar yöneltilmiştir. Bu ithamlara Türkiye Başbakanı'nın cevap verme hakkına saygı gösterilmemiştir. Cevap verme fırsatı tanınmak istenmemiştir. Bu konudaki ısrar karşısında itilerek, kakılarak susturulmak istenmiştir. Değerli arkadaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir temsilcisine, bir devlet adamına, bir başbakanına, bir cumhurbaşkanına, bir bakanına yöneltilecek bir haksızlık karşısında hiç kuşku yok ki Türkiye'de herkes, hepimiz devletimizin temsilcilerine yönelik bu haksızlık karşısında tavır takınırız. Bunları şiddetle reddederiz, bunu yapanları açıkça kınarız."

Erdoğan'la birlikte İsrail'e açık tavır alan Deniz Baykal, ABD'deki Yahudi lobilerinin hedefine girdi. One Minute krizinin ardından Türkiye'de FETÖ'yü devreye sokan ABD ve İsrail, hem iktidar hem de ana muhalefet partisini hizaya sokmak için bir dizi operasyona başladı. 

Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne kadar yıkılan bina var mı? Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne... Haberi Görüntüle

ÖYMEN: AMERİKALILAR RAPORDA "KILIÇDAROĞLU'NU GENEL BAŞKAN YAPACAĞIZ" DİYORDU

O günlere ilişkin bir tanıklığını anlatan dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı, emekli büyükelçi Onur Öymen, One Minute krizinin ardından John Hopkins Üniversitesi'ne bağlı İpek Yolu Enstitüsü'nden (Silk Road Institute) bir heyetin kendisini ziyarete geldiğini, Amerikalıların bu ziyarette Türk siyasetine ilişkin bazı öngörüler içeren rapor getirdiğini, raporda 'yakında olması beklenen 3 senaryo üzerinde durduklarını' anlattı. Öymen, HalkTV'deki programda o görüşmeyi şöyle anlatmıştı:

"Türkiye ile son raporumuzu size getirdik, dediler. Neymiş o rapor? Efendim, Türkiye ile ilgili muhtemel senaryolar. 60-70 sayfalık bir rapor. Türkiye'de nelerin olabileceğine dair 3 tane senaryo... Bir tanesi 'Türkiye batıdan tamamen kopar, bir İslam devleti olur.' Tamamen Ortadoğu'daki bir din devleti olur. Böyle olursa nasıl olacağını uzun uzun anlatıyor rapor... İkinci senaryo, '2011 yılında Türkiye'de bir askeri darbe olur.' O senaryoyu da uzun uzun irdelemişler, şu olur bu olur diye... Üçüncü senaryo, 'iç politikada önemli değişiklikler olur.' Neymiş o? 'CHP Genel Başkanı Deniz Baykal istifaya zorlanır.' Mecbur edilir."

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu Haberi Görüntüle

"BAYKAL İSTİFAYA ZORLANIR, YERİNE KILIÇDAROĞLU GELİR"

"Deniz Baykal istifayı zorlanır, onun yerine Kemal Kılıçdaroğlu gelir. Kılıçdaroğlu partinin politikalarını değiştirir ve Avrupalı bazı partiler de ona destek olurlar. Bunlar raporda isim isim var. Ben bunu vaktiyle Baykal'a da Kılıçdaroğlu'na da okuttum. Kılıçdaroğlu'na 'sizin için böyle böyle diyorlar, haberiniz var mı' dedim. Bir şey demedi, dinledi, fazla bir yorum yapmadı. O süreçten sonra Baykal'ın olayı meydana geldi (kaset kumpası)."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading