Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğraflanması soruşturmasından bomba detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğraflanması soruşturmasından bomba detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunu gözetleyen İsrailli çifte dair yeni detaylar ortaya çıktı. Şüpheliler, çektikleri görselleri 'Aile' adını verdikleri bir mesajlaşma grubunda paylaşmışlar.

Gündem

23.01.2024, 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunu görüntüledikleri iddiasıyla gözaltına alınan İsrailli N.O. ve M.O. ile bir başka şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilmişti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler savcılık sorgularının ardından "Siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan üç şüphelinin tutuklanmalarına karar verildi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

'AİLE' GRUBUNDA PAYLAŞMIŞLAR

Şüphelilerin incelenen dijitallerinde Mody ve Natali O.'nun  çektikleri görselleri “Aile"  adını verdikleri gruba anlık olarak paylaştıkları ve Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutun arasındaki mesafenin de belirtildiği tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Haberi Görüntüle

'ŞOFÖR' DETAYINA DİKKAT

Mody ve Natali O.'nun, kule hakkında teknik bilgileri de not düştüğü belirlendi. Ayrıca, şüpheliler sorgu sırasında mesleklerini 'şoför' olarak bildirdikleri öğrenildi. Tutuklanan şüphelilerin soruşturma kapsamında araştırmalarının devam ettiği ifade edildi.

Bursa'da sular mı kesik? BUSKİ açıkladı: 19 Nisan Cuma Yıldırım, Nilüfer, Gemlik'te planlı su kesintisi Bursa'da sular mı kesik? BUSKİ açıkladı: 19 Nisan Cuma Yıldırım,... Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

İsrailli çift, 9 Kasım günü saat 14:30 sıralarında taksi ile kuleye geldi. 34. Kata çıktıklarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu yerin fotoğrafını çekmeye başladı. Kule güvenliği, çekilen fotoğraflardan sonra şüphelendi ve durumu üstlerine bildirdi. Şahsıların cep telefonları incelendiğinde telefonların fotoğraf bölümünde fotoğrafların olmadığı ancak anlık mesajlaşma programı Whatsapp üzerinden fotoğrafların bir gruba atıldığı görüldü.

SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir? SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir? Haberi Görüntüle

KONUM BİLGİLERİ PAYLAŞILMIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun daire içerisine alınmış olduğu ve üzrinde yabancı yazıların yazdığı görüldü. Ayrıca Fotoğraflara ek olarak "Burası Erdoğan'ın evi, yola yakın yer, metro karşısı, kuleden göründüğü kat, kule içerisinde çalışan güvenlik sayısı ve asansör bilgilerinin paylaşıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading