Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bush ile İHA anısını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bush ile İHA anısını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında ABD eski başkanlarından George W. Bush ile anısını anlattı. ABD'nin o dönemde bir İHA'yı 2 günlüğüne Türkiye'ye verdiğini söyledi, ''Şimdi biz İHA üretir hale geldik'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 17:58

MÜSİAD Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin 41. Başkanı  George W. Bush ile İHA diyaloğunu anlattı. 

Bush'a "Bize İHA niye vermiyorsunuz?" diye sorduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oğul Bush'u ziyaret etmiştim. Rice'ı çağırdı 'Türkiye'ye niçin İHA vermediniz?' diye sordu. 'Hemen talimatı verelim İHA gönderelim' dedi. Fakat İHA'yı bize o zaman sadece 2 günlüğüne verip tekrar geri alma durumundaydı." dedi.

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesine nasıl gidilir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut... Haberi Görüntüle

''KENDİMİZ ÜRETTİK, DÜNYANIN İLK 3'Ü ARASINA GİRDİK''

Bush'un iki günlüğüne verdiği İHA anısının ardından, Türkiye'nin savunma teknolojilerindeki başarısından bahseden Cumhurbaşkanı,  ''Şimdi İHA'yı biz üretir hale geldik. Ardından SİHA üretir hale geldik. Şimdi işi ileri götürerek AKINCI denilen görevi, başarısı çok çok farklı olan silahlı insansız hava aracının en üst segmentini dünyanın ilk 3'ü içerisinde yer alanı üretir hale geldik. Baykar şu anda yetiştiremiyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Cumhuriyet döneminde bilgi ve teknoloji dönemini kaçırdığını belirterek "Dünya yeni bir dönemin eşiğinde, Türkiye bu defa treni kaçırmayacak hem de en önünde hak ettiği yerini alacaktır" ifadesini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading