Yandex Metrica

CHP'li Barış Yarkadaş'tan olay itiraf: İYİ Parti HDP oylarıyla seçilen belediyelerden ihale aldı

CHP'li Barış Yarkadaş'tan olay itiraf:  İYİ Parti HDP oylarıyla seçilen belediyelerden ihale aldı

Bir dönem CHP'de milletvekili olan Barış Yarkadaş, HDP'lilerin oylarıyla kazanılan belediyelerde İYİ Partililere ihaleler verildiğini söyledi.

Gündem

04.03.2024, 06:36

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, TV100 ekranlarında Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini de ele aldı.

Barış Yarkadaş, son günlerde İYİ Parti ile CHP arasındaki 'HDP'ye bakanlık verilebilir' polemiğini masaya yatırdı. Barış Yarkadaş, HDP seçmenini ''Mansur Yavaş'ı, Ekrem İmamoğlu'nun, Muhittin Böcek'in, Yılmaz Büyükerşen'in, Özlem Çerçioğlu'nun ve birçok belediye başkanının seçilmesini sağlayan ve açıkça da tavır koyan kişiler.'' olarak tanımladı.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

"HDP OYLARIYLA SEÇİLEN BELEDİYELERDEN İHALE ALDILAR"

''İYİ Parti, HDP oylarıyla seçilen belediyelerden ihale aldı'' diyen Barış Yarkadaş, "Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar." şeklinde konuştu.

23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? 23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

"BU NASIL BİR SİYASİ TAVIRDIR?"

Barış Yarkadaş, sözlerine şu şekilde devam etti; "HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'nin katkısıyla seçilen belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır."

Hatırlanacağı gibi CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayın programında iktidara geldiklerinde HDP'ye bakanlık verebileceklerini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading