Yandex Metrica

Cem Yılmaz, Demirtaş ve Kavala'ya sahip çıktı

Cem Yılmaz, Demirtaş ve Kavala'ya sahip çıktı

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden katıldığı bir canlı yayında, terör soruşturması kapsamında tutuklu olan HDP'li Selahattin Demirtaş ve anayasal düzeni ortadan kaldırmak suçu ile cezaevinde olan Osman Kavala'ya sahip çıktı.

Gündem

30.01.2024, 17:36

ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan tutuklu olan Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde çağrıda bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından sosyal medyada paylaşılan bu çağrı büyük tepki topladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerin “istenmeyen adam” ilan edilmeleri konusunda talimat verdiğini açıklamasından sonra geri adım atan 10 ülke temsilcisi özür diledi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul merkezli "Sibergöz-31" operasyonu: 18 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

“BİR ÜLKEDE BÖYLE ŞEYLERİN OLMAMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Rüstem Batum'un YouTube kanalında söz konusu gelişme ve HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için yapılan “serbest bırakılsınlar” çağrılarına yönelik sorulan soruya cevap veren Komedyen Cem Yılmaz, “Bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yılmaz, ikilinin gizemli bir suçu varmış gibi gösterildiğini belirterek, “Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü elimde gerçekten dediğin gibi en yalın hali ile, evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading