Yandex Metrica

Büyük Marmara depremi İstanbul'u değil o ili vuracak! Bu şehirde oturmak yürek ister

Büyük Marmara depremi İstanbul'u değil o ili vuracak! Bu şehirde oturmak yürek ister

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Osman Kendir, olası Marmara depreminin 10 -20 yıl içerisinde meydana gelmesinin mümkün olduğunu söyleyerek “Deprem beklenen fay hattı Yalova’ya diğer illerden daha yakın" ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:11

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Osman Kendir, “Yalova’nın dere yatakları, boyunca zayıf zeminlere sahip olduğunu, yamaçlarda heyelanlı bölgelerin varlığını bildiğimizden dolayı buraların etkileneceğini, bu nedenle de bunun üstündeki yapıların daha fazla sarsıntıya maruz kalacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

İHA'nın haberine göre, Jeoloji Yüksek Mühendisi Kendir, Marmara Denizi’nde beklenen depremle ilgili diğer uzmanların yaptıkları açıklamaları yorumladı. Açıklamaların bazen birbiriyle çelişebildiğini ifade eden Kendir, dikkat edilmesi gereken hususun Kuzey Anadolu Fayının Marmara Denizi’nden geçtiği ve bunun da tarihsel verilere bakıldığında büyük depremler meydana getirmesinin olası olduğunu söyledi.

Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Bahçeli'den CHP'ye net mesaj: 'İktidar olduk' diyenler hayal aleminde Haberi Görüntüle

'FAY HATTI YALOVA'YA DAHA YAKIN'

Deprem beklenen fay hattının hemen Yalova’ya diğer illerden daha yakın olduğuna vurgu yapan Kendir, “Yalova’da İstanbul’a deniz otobüsüyle 1 saate gidiyorsanız, gelin ben sizi fay hattına 10 dakika götüreyim. Bu fay hattı hemen bizim önümüzden geçmektedir. İstanbul’un nüfus yoğunluğu nedeniyle İstanbul depremi bekleniyor diye söylenmektedir. Bizim yapmamız gereken bu depremselliği göz önünde bulundurarak güvenli yapılarda oturmamız, kendi önlemlerimizi almamız” diye konuştu.

Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi? Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? 2024'te yaz saati değişecek mi? Haberi Görüntüle

'7 ÜZERİNDE DEPREM ÜRETEBİLME KABİLİYETİNE SAHİP'

Kendir, fay hattının 7 ve üzerine deprem üretebilme kabiliyetine sahip olduğuna dikkati çekti ve bunun yıkıma yol açabileceğini söyledi. Uzmanların Marmara terk edin açıklamalarına değinen Kendir, anlatılmak istenenin evlerine güvenmeyen insanların bu yapıları terk etmesi olduğunu belirterek, “Tavanınız, çatınızın akıtacağı aşikârken o evde oturmayın. Mutlaka önlem alınmalı” açıklamasında bulundu.

MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü MİT Başkanı İbrahim Kalın ABD'li mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

'99 DEPREMİ, BEKLENEN DEPREMİ ÖNE ÇEKTİ'

Riskli alanlar tespit edip yapılacak planlamalarla kentsel dönüşüm yapılmasının önemine vurgu yapan Kendir, 1999 Marmara Depremi’nin beklenen depremin zamanını biraz daha öne çektiğini anlattı. Düzce’den Yalova açıklarına kadar kırılan fay hattının Marmara Denizi içinde bulunan fay hattına stresini aktardığını söyleyen Kendir, şunları kaydetti:

“Bu nedenle Marmara’daki fay hattının stresinin daha yüksek olduğu, depreminin de daha erkene çekildiğinin çok da falcılık olmadığını biliyoruz. Buradaki fay hatlarını tarihsel depremlere baktığımızda 100-250-500 yıl gibi periyotlarla oluştuğunu biliyoruz. Bu nedenle burada bir deprem olması, şu dakika konuşurken veya 10-20 yıl içinde olması çok büyük ihtimal. İnşallah ne kadar geç olursa biz de hazırlık yapmış oluruz, hazır yakalanırız.”
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading