Yandex Metrica

Brüksel'de tarihi zirve! Genelkurmay başkanları bir araya geldi

Brüksel'de tarihi zirve! Genelkurmay başkanları bir araya geldi

Son dakika haberleri... NATO üyesi ülkelerin Genelkurmay Başkanları, hali hazırda devam etmekte olan Rusya ile Ukrayna savaşını konuşmak üzere Brüksel'deki karargahta bir araya geldi. Zirve'de Türkiye'yi, Orgeneral Yaşar Güler temsil ediyor.

Gündem

17.03.2024, 17:31

Son dakika haberleri... NATO üyesi ülkelerin Genelkurmay Başkanları, NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer başkanlığında Brüksel'deki karargahta bir araya geldi.

Zirvede Türkiye'yi Orgeneral Yaşar Güler temsil ediyor.

ATA AÖF sınav giriş belgesi nereden öğrenilir? ATA AÖF vize sınavı ne zaman, hangi tarihte 2024? ATA AÖF sınav giriş belgesi nereden öğrenilir? ATA AÖF vize... Haberi Görüntüle

BİRÇOK KONU BAŞLIĞI GÖRÜŞÜLECEK

İki gün sürecek toplantının ilk gününde ittifakın kapasite ve imkanlarının artırılarak savunma ve caydırıcılığının güçlendirilmesi, dijital dönüşüm, NATO kuvvetlerinin hazırlık seviyesinin değerlendirilmesi, askeri stoklar ve lojistik gibi başlıklar görüşülecek.

Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Muğla'da deprem Haberi Görüntüle

UKRAYNA RUSYA SAVAŞI ELE ALINACAK

İkinci günde ise NATO'nun Kosova Barış Gücü (KFOR), Kosova'da sahadaki durum ve güvenlik ortamı, NATO'nun Irak Misyonu kapsamındaki çalışmalar ve Ukrayna konusu ele alınacak.

Toplantının son oturumunda Ukrayna'yı görüşecek genelkurmay başkanları, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya NATO'nun devam eden desteğini değerlendirecek.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy da toplantıya video konferans yöntemiyle katılarak sahadaki son durum hakkında bilgi verecek.

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE FİNLANDİYA DA KATILACAK

Toplantıya 30 NATO ülkesinin genelkurmay başkanlarının yanı sıra NATO'ya davet edilen ülke konumundaki İsveç ve Finlandiya'nın genelkurmay başkanları da katılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading