Yandex Metrica

Boğaziçililerden HDP için sokak çağrısı: Sosyal medyadan paylaştılar

Boğaziçililerden HDP için sokak çağrısı: Sosyal medyadan paylaştılar

Rektör değişimine tepki iddiasıyla örgütlenen Boğaziçi Üniversiteli gruplar, bir kez daha siyasi bir eylemle gündemde. Bu kez HDP için sahnedeler. Boğaziçi eylemlerini organize eden gruplardan Boğaziçi Dayanışması, "HDP'yi kapattırmayacağız" sloganıyla eylem çağrısında bulundu. Bu Boğaziçi Dayanışması'nın tartışmalı eylemlerinden yalnızca biri.

Gündem

16.03.2024, 22:55

LGBT paçavrasının yerleştirildiği Kabe fotoğrafları, sözde 'Ermeni soykırımı'na destek, terör örgütü DHKP-C eylemleri... Boğaziçi provokasyonu, pek çok tartışmalı gündem başlığının arsından bu kez de HDP için eylemde.   

28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat kaçta kapanacak, ne zaman açılacak? 28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat... Haberi Görüntüle

BOĞAZİÇİ'NDE HDP PROPAGANDASI

 Tartışmanın odağında yine, okul içinde yer alan tepkiyi okul dışına taşıyarak ülke gündemini domine eden 'Boğaziçi Dayanışması' adlı grup var.  Grup sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İrademize atanan kayyumları tanımadığımız gibi HDP'yi siyaset sahnesinden silmeye çalışan gerici-şovenist ittifakları da tanımıyoruz. Yarın saat 19:00'da herkesi Süreyya Operası önünde yapacağımız basın açıklamasına, HDP'yi kapattırmayacağız şiarını yükseltmeye çağırıyoruz" çağrısında bulundu, destekçilerini HDP için Kadıköy'de sokağa çağırdı.

HDP'YE İLK SELAMLARI DEĞİL

Aslında grubun HDP ile diyaloğu eski. Boğaziçi provokasyonları sürecinde HDP'nin adı sıklıkla eylemlerde geçmişti. HDP Milletvekilleri'ne sahip çıkılan iletiler de yazılmıştı. Boğaziçi Dayanışması hesabından, Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'na destek mesajları paylaşılmıştı.

SÖZDE SOYKIRIMA DA DESTEK VERDİLER

Boğaziçi Dayanışması'nın adı ilk kez bir provokasyonda geçmiyor. Grup, Ermenilerin asırlık yalanı sözde 'Ermeni soykırımı'na destek için de bir açıklama yapmıştı. Boğaziçi provokatörleri, sosyal medyadan "1915 Ermeni Soykırımı'nın 106'ıncı yıl dönümünde Ermeni halkının acısını paylaşıyor, onurlu direnişlerini saygıyla selamlıyoruz" mesajını paylaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading