Yandex Metrica

Boğazda sevkiyat sorunsuz işliyor: Denetimi tamamlanan gemiler dünyaya gıda taşıyor

Boğazda sevkiyat sorunsuz işliyor: Denetimi tamamlanan gemiler dünyaya gıda taşıyor

Dünyada gıda krizi endişesini bitiren İstanbul anlaşması sorunsuz işliyor. Ukrayna'dan hareket eden gemiler, Türkiye'nin denetimleri sonrası yoluna sorunsuz devam ediyor.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Küresel tahıl krizinin çözümüne yardımcı olması amacıyla 22 Temmuz 2022'de Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi' anlaşması sorunsuz işliyor.  

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Müşterek Koordinasyon Merkezi, 3 gemide daha denetimin tamamlandığını duyurdu. İngiltere’ye 13 bin ton mısır taşıyacak ROJEN isimli gemide, 12 bin ton mısır getiren ve Derince/Kocaeli’ye gidecek POLARNET isimli gemide ve Ukrayna'ya gidecek OSPREY-S isimli gemide denetimler tamamlandı.

Her gemide yaklaşık 2 saat boyunca inceleme yapan heyet sonrasında geldikleri botla gemiden ayrılarak Rumelifeneri Limanı'na dönüyor. Belgelerin imzalanmasıyla birlikte gıda yüklü gemiler denizde seyirlerine sorunsuz devam ediyor. 

Milli Savunma Bakanlığı Ukrayna'da 4 geminin daha yola çıktığını bu sabah duyurmuştu. Tahıl sevkiyatı kapsamında 6 bin ton ayçiçeği yağı taşıyan İtalya istikametli 'Mustafa Necati', 45 bin ton ayçiçeği küpesi taşıyan ve Çin'e giden 'Star Helena', 66 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul'a gelen 'Glory', 44 bin ton mısır taşıyan ve İskenderun'a giden 'Riva Wind' isimli gemilerin Ukrayna limanlarından hareket ettiği bildirilmişti. 

Gemilerin yarın sabahtan itibaren incelenmesi ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek yollarına devam etmeleri bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading