Yandex Metrica

Biji Serok Apo'cuların Türkiye'deki üst aklı belli oldu! Aralarında emekli büyükelçi de var

Biji Serok Apo'cuların Türkiye'deki üst aklı belli oldu! Aralarında emekli büyükelçi de var

Ankara'daki kongrede yine skandal görüntülerle Türkiye gündemine oturan HDP'nin yeni üst aklı belli oldu. HDP Danışma Kurulu şu üyelerden oluşuyor: Hasan Cemal, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen...

Gündem

15.03.2024, 17:31

'Biji Serok Apo' sloganlarıyla yine skandal bir kongreye imza atan HDP'nin bundan sonraki üst aklı belli oldu. Muhalif liberal yazarlar Hasan Cemal, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve emekli büyükelçi Rıza Türmen, kartvizitlerindeki pek çok sıfata şimdi de 'HDP Danışma Kurulu Üyesi' titrini de ekledi. 

Ankara'daki kongreyi takip eden HalkTV yazarı İsmail Saymaz, 'Biji Serok Apo' hezeyanını 'demokratik sloganlar' diye nitelemiş, Türkiye'yi fiilen bölecek Kürdistan fikrini de 'demokratik cumhuriyet talepleri' olarak tanımlamıştı. HDP Danışma Kurulu'nun hayata geçirilme sürecine ilişkin ayrıntıları Saymaz'ın geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'da halay çektiği Ertuğrul Özkök duyurdu.

Ertuğrul Özkök

DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar DEM Parti Derik'te sağlam bayrak bırakmadı: Önce astılar, sonra yırttılar Haberi Görüntüle

AHMET TÜRK VE MİTHAT SANCAR TEK TEK ARADI

Mithat Sancar ve Ahmet Türk

Çeşitli internet sitelerine gönderdiği son yazısında Hasan Cemal, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen'i tek tek arayıp bilgi aldığını belirten Özkök, Altan, Bayramoğlu ve Türmen'i HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın ikna ettiğini, Hasan Cemal'le görüşen ismin ise 'eski dostu' Ahmet Türk olduğunu yazdı. 

Özkök'ün yazdıklarına göre, hendek-barikat terörü sırasında belediyeye ait iş makinelerini PKK'ya tahsis etmesiyle hatırlanan ve halka hizmet için harcanması gereken kaynakları Kandil'e aktardığı tespit edilen HDP'li Ahmet Türk, Hasan Cemal'i arayıp ondan HDP Danışma Kurulu'na girmesini istedi. "Ahmet Türk kıramayacağım bir insandı" diyen Cemal ise muhatabının bu isteğini ikiletmedi. 

Hasan Cemal ve Mehmet Altan

ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen fonlarla servet sahibi olan Hasan Cemal dışında FETÖ soruşturması kapsamında bir süre hapis yatmış Mehmet Altan ve fondaş medyanın bilinen mecralarından Serbestiyet yazarı Ali Bayramoğlu da HDP Danışma Kurulu'nda bulunuyor.

Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen

Bu isimleri HDP Eş Başkanı Mithat Sancar bizzat arayıp ikna etti. Aynı Sancar, emekli büyükelçi Rıza Türmen'i de yılda birkaç kez toplanacak kurulda yer alması için aradı. Türmen de diğerleri gibi bu talebi kabul etti. 

Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan konular Bakan Fidan Hamas lideri Haniye ile görüştü! İşte ele alınan... Haberi Görüntüle

AYNI ANDA DEMİRTAŞ'TAN İLGİNÇ MESAJ

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde onlarca vatandaşın katledildiği Kobani olaylarının fitilini ateşleyen isimlerden olan Selahattin Demirtaş ise bu gelişmelerle paralel olarak yeni bir açıklamayla gündeme oturdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki il-ilçelerin PKK tarafından teslim alınmak istendiği hendek-barikat terörü öncesindeki söylemlerine tekrardan sarılan Demirtaş, şu mesajla ortaya çıktı:

"Eğer diğer muhalefetten Kürt açılımı bekliyorsak, HDP olarak Türkiye açılımı yapmak zorundayız. Türkiye’de değişim istiyorsak bunu kendimizde başlatma cesaretini göstermek zorundayız."

Selahattin Demirtaş

Bu açıklamayı yapma konusunda Demirtaş'a kimin akıl verdiği merak konusu. HDP'nin yeni danışma kurulu üyelerinden böyle bir talep gelip gelmediği şimdilik bilinmiyor. Ancak geçmişte de bu tip söylemlere sarılan Demirtaş, hemen sonrasında şunları söylemekten de geri durmamıştı:

"Son kararı İmralı verir", "Kandil'in güdümünden çıkamayız", "Apo'nun heykelini dikeceğiz", "Türkiye en az 20-25 eyalete ayrılmalı..." 

Edirne Cezaevi'nde tutuklu durumdaki Demirtaş'ın son açıklamaları taktiksel görülüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading