Yandex Metrica

Be-200, 12 ton suyla alevlerin arasına daldı

Be-200, 12 ton suyla  alevlerin arasına daldı

Rus yapımı Be-200 tipi yangın söndürme uçağının alevlerin arasına dalış yaptığı o anlar görüntülere yansıdı.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Antalya Manavgat'ta yangın söndürme çalışmaları kara ve hava araçlarıyla tam teşekküllü olarak sürdürülüyor. Alevlerin üzerine su boşaltmak için helikopter ve uçaklarla özveriyle çalışan pilotlar ağaçlar üzerinde zaman zaman tehlikeli akrobatik manevralara imza atıyor. 

Yangın söndürme çalışmaları için Rusya tarafından Türkiye'ye gönderilen Beriev Be-200 tipi uçağın hareketi sosyal medyada gündem oldu. Rus pilotun kullandığı 12 ton su kapasiteli amfibik uçak, deposunu denizden aldığı suyla doldurduktan sonra alev ve duman kaplı bölgeye dalış yaparak yükünü 'tam isabetle' boşaltıyor. 

Uçağın sortisini kameraya çeken vatandaşlar, 12 ton suyun alevlerin arasına boşaltan uçağı tezahüratlarla tebrik etti. 

Amfibik Be-200 modeliyle 2019 yılında Türkiye de ilgilenmiş, Moskova'dan 5 uçak alma planı olduğu iddiaları haberlere yansımıştı. Rusya ve Azerbaycan tarafından kullanılan, aynı zamanda ABD, Çin ve Şili'den de siparişler alan Be-200, yangın söndürme görevi dışında arama kurtarma, deniz devriyesi, yolcu taşmacılığı, kargo ve özel amaçlar için de kullanılabiliyor. 32 metre boyundaki uçak, 12 ton su kapasiteli deposunu 14 saniyede doldurabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading