Yandex Metrica

Başbakan astıran CHP'nin lideri: Bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik!

Başbakan astıran CHP'nin lideri: Bu ülkeye demokrasiyi biz getirdik!

"Başbakan ve bakanlar idam edildi, gencecik fidanlar darağacına yollandı" diyen Kılıçdaroğlu, sözkonusu cinayetlerde partisinin oynadığı rolü unuttu, "Türkiye'ye demokrasiyi biz getirdik" iddiasında bulundu.

Gündem

23.01.2024, 19:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu tarafından ajans merkezine dönüştürülen Florya ormanında gençlerle buluştu. AK Parti'li Tevfik Göksu'nun "Orası aslında İmamoğlu Planlama Ajansı'dır" diye bahsettiği 'İstanbul Planlama Ajansı'nın etkinliğinde CHP'li gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, çelişkili ifadeleriyle yine gündemin ilk sırasına oturmayı başardı. 

Türkiye'nin demokrasi tarihinden bahsederken geçmişte büyük acılar yaşandığını, 'başbakan ve bakanların idam edildiğini, gencecik fidanların sehpalara yollandığını' hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu olayların merkezinde CHP'nin bulunduğunu unuttu. 

Kılıçdaroğlu, "Geçen yüzyılda gencecik evlatlar idam sehpalarında hayatlarını kaybetti. Başbakanlar ve bakanlar idam edildi. Biz demokrasiyi istiyoruz. Biz düşünce özgürlüğünü istiyoruz. Biz herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir ortam istiyoruz. Biz acılar değil, sevinçler, güzel günler istiyoruz" dedi. 

MEB duyurdu! Görevde yükselme atama sonuçları açıklandı MEB duyurdu! Görevde yükselme atama sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

27 MAYIS DARBESİNE CHP DESTEK VERDİ 

CHP Genel Başkanı İsmet İnönü ve partinin genel sekreteri Kasım Gülek

Oysa 'Milli Şef' İsmet İnönü'nün genel başkanlığındaki CHP, iktidardaki Demokrat Parti'ye yönelik 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin bir numaralı failiydi. Amerikan destekli bu darbe girişimi sonrası Başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. Sonrasında darbeciler iktidarı CHP lideri İsmet İnönü'ye altın tepside hediye etti. 

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

DENİZ GEZMİŞ'İN İDAMINA 'EVET' DEDİLER

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği diğer acı olay ise radikal solcular Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın asılmasıydı. Güvenlik güçlerine silahlı saldırı, banka soygunu, zorla alıkoyma ve cinayetle suçlanan bu 3 isim hakkında verilen idam kararına Meclis'teki oylamada CHP'li milletvekilleri de destek verdi. 24 Nisan 1972 tarihindeki oylamada 144 CHP'li vekilden 28'i 'Evet' oyu verirken, 67 CHP'li vekil ise Meclis'e gelerek 'Hayır' oyu kullanmak yerine oturuma katılmamayı tercih etti. 

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

CHP GETİRMEDİ, ATLANTİK'TEN EMİR GELDİ

ABD Başkanı Franklin Roosevelt, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve İngiltere Başbakanı Winston Churchill, 2. Dünya Savaşı sonrası Kahire'de.  

Bu gerçekleri unutan Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye demokrasi getiren partinin CHP olduğunu iddia etmesi de alay konusu oldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman diktatör Adolf Hitler'e bol bol heyet gönderen ve onunla mektuplaşan İsmet İnönü, savaşı Amerikan destekli güçlerin kazanacağı belli olunca Berlin'e harp ilanında bulunmuş ve Türkiye'nin yerinin 'Atlantik' olduğunu ilan etmişti. Savaşı kazananlar grubu daha sonra CHP'ye "Demokratik seçimleri hayata geçir" baskısıyla gelmiş ve CHP, Türkiye'de başka bir partinin varlığına izin vermek zorunda kalmıştı. 

23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! 23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! Haberi Görüntüle

'DEMOKRASİYİ VAR EDEN PARTİ...'

Son konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Çin-Rusya liderlerinin 'otoriter rejimleri temsil ettiğini' savunan, kendilerinin ise batı bloğunda demokratik rejim istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Yani demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunu da çok iyi bilmeniz lazım" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading