Yandex Metrica

Bakanlık karekod uygulamasını başlattı! Depremzedeler oturduğu binanın hasar durumunu öğrenebilecek

Bakanlık karekod uygulamasını başlattı! Depremzedeler oturduğu binanın hasar durumunu öğrenebilecek

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, binalarda hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Ekipler kontrolünü yaptıkları binaların girişlerine karekod etiketleri yapıştırıyor. Depremzedelerin bu karekodlara bakarak binalarının hasar durumunu öğrenebileceği aktarıldı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası teyakkuza geçti. Devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla depremin hemen ardından bölgede tüm imkanlarını seferber etti. 

Depremin 13. gününde enkaz altından mucize kurtuluş haberleri gelirken canlı emaresine ulaşılamayan binalarda enkazlar kaldırılıyor.

Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Uzman isimden tüyler ürperten Tokat uyarısı: 6 üzeri deprem olabilir Haberi Görüntüle

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağılı ekipler de ayakta kalan binalar için hasar tespit çalışması yürütüyor. Ekipler, tespitini yaptıkları binaların girişlerine üzerinde karekod bulunan etiketler yapıştırıyor.

İstanbul su kesinti listesi- 24 Nisan Çarşamba Kağıthane, Eyüpsultan'da sular mı kesik? İstanbul su kesinti listesi- 24 Nisan Çarşamba Kağıthane, Eyüpsultan'da sular... Haberi Görüntüle

KAREKODLARLA BİNANIN HASAR DURUMU ÖĞRENEBİLİNİYOR

Depremzedeler, bu karekodları cep telefonlarıyla okutarak oturduğu binanın hasar durumunu öğrenebiliyor. Binasının hasarlı, az hasarlı veya hasarsız olduğunu öğrenen depremzede doğal gaz firmasını da kontrol için arayabiliyor.

22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu olabilir 22 yaşındaki Fatih Çakmak canına kıydı! Nedeni Mavi Balina oyunu... Haberi Görüntüle

CEP TELEFONUNA MESAJ GELİYOR

Binasının girişinde karekod olan ve hasarsız olan binalar için depremzedelerin cep telefonuna mesajlar gönderiliyor. Depremzedeler, cep telefonlarına gelen mesajda verilen telefonu arayarak doğalgaz firmasındaki yetkililerden kontrol ekibi isteyebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading