Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Kirişçi: 10 gece görüşlü helikopter geliyor

Bakan Kirişçi: 10 gece görüşlü helikopter geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, “4 Temmuz’da gece görüşlü 10 helikopteri envanterimize katmış olacağız” dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:10

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Marmaris'teki yangına 2 bin 600 personelle müdahale edildiğini, hava araçlarının sayısının ise 41'e yükseldiğini belirterek, “4 Temmuz’da gece görüşlü 10 helikopteri envanterimize katmış olacağız” müjdesini verdi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde dün akşam saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangın henüz tam anlamıyla kontrol altına alınmış değilken yangına müdahale de aralıksız devam ediyor.

Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü kişinin eşi ilk kez konuştu: Nerede vicdan? Kazanın üzerinden 50 gün geçti! Yazar Eylem Tok’un oğlu'nun öldürdüğü... Haberi Görüntüle

"10 TANE GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ALINACAK"

Canlı yayına telefonla bağlanarak yangına ilişkin son durum hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 10 tane gece görüşlü helikopter alınacağını belirtti. Bakan Kirişçi, yangınla mücadelede kritik öneme sahip gece görüşlü helikopterlerin 4 Temmuz'da envantere dahil olacağını ifade etti.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

"GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERİ ÜRETENLER ÇOK AZ"

Bizim gece görüş özelliği taşıyan hava araçlarımız 4 Temmuz itibarıyla envanterlerimize girmiş olacak. 10 adet helikopter. Dünyada bunları hemen almak istediğinizde kapıda bunları satmak isteyenler bekliyor değil. Bunları üretenler çok az. Paranız olsa da 2030'ları 2035'leri takvim olarak gösteriyorlar. Biz bunların kiralanması yoluna gittik. Ama bazı gece görüşü hava araçlarının satın alınmasına yönelik 2030 yılını teyit ettik.

Yarın hastaneler açık mı (1 Mayıs 2024)? 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak İstanbul? Yarın hastaneler açık mı (1 Mayıs 2024)? 1 Mayıs'ta hastaneler... Haberi Görüntüle

"İHA'LARI YANGIN ÇIKMADAN ÖNCE ÖN İZLEME AMAÇLI KULLANIYORUZ"

Bazen bazı şeyleri duyduğumuzda biz de üzülüyoruz. Bu kuruma büyük haksızlık. Dünyada İHA'ları yangın çıkmadan önce ön izleme amaçlı kullanan ilk ülkeyiz. Bizden sonra kullanan ABD ve bazı Avrupa ülkeleri var. Bu konularda teknolojiyi kullanıyoruz. Bizim akıllı kulelerimiz var. 360 derece gece görüş özelliği olan kameralarımız var. İHA'lardan aldığımız görüntüler var. Seyyar bir takip merkezi. Aynısı bizim Ankara'da Orman Genel Müdürlüğü'müzde var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading