Yandex Metrica

Bakan Dönmez Cezayir'de konuştu: Türkiye güvenli bir güzergah olarak öne çıkacaktır

Bakan Dönmez Cezayir'de konuştu: Türkiye güvenli bir güzergah olarak öne çıkacaktır

Cezayir'de temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Hazar Havzası, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’nun doğal kaynaklarının Avrupa pazarlarına ulaştırılması söz konusu olması halinde, Türkiye'nin yine güvenilir bir partner ve güvenli bir güzergâh olarak öne çıkacağını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 22:15

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2. Cezayir Yatırım Konferansı’na katıldı. Başkent Cezayir’de düzenlenen  konferansta bir konuşma yapan Dönmez, hem konferansın onur konuğu hem de Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanı olarak burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı 7/24 tarıyor Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı... Haberi Görüntüle

GAZ TİCARET MERKEZİ HEDEFİNİ ANLATTI

“Yakın gelecekte Hazar Havzası, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’nun doğal kaynaklarının Avrupa pazarlarına ulaştırılması söz konusu olması halinde, Türkiye yine güvenilir bir partner ve güvenli bir güzergâh olarak öne çıkacaktır" diyen Dönmez, "Bu vesileyle, ülkemize farklı kaynaklardan ilave gazların girmesi ile bölgemizde gaz ticaret merkezi olma hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Merve neden mavi takımda? Survivor Merve takım mı değiştirdi, mavi takıma mı geçti? Merve neden mavi takımda? Survivor Merve takım mı değiştirdi, mavi... Haberi Görüntüle

"TİCARET HACMİMİZ 4 MİLYAR DOLARI AŞTI"

Dönmez, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin özellikle son dönemde, iki ülke cumhurbaşkanlarının liderliğinde çok yüksek bir ivme ile gelişmekte olduğunu vurguladı. Bakan Dönmez, Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacminin 4 milyar doları aştığını belirterek, “Ticaret hacmimizdeki bu ilk eşiği aşmak amacıyla, Türkiye-Cezayir Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA) için istikşafî görüşmelere en kısa sürede başlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Cezayir’in Türkiye’nin Afrika kıtasında en çok yatırım yaptığı ülke olduğuna vurgu yapan Dönmez, halihazırda Cezayir’deki Türk ortaklı şirket sayısının bin 500’e yaklaştığını kaydetti.

Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA DOĞALGAZ ZİRVESİ

Bakan Dönmez, İstanbul’da bir doğalgaz zirvesinin yapılması yönünde çalışmalara başladıklarına dikkati çekerek, “Önümüzdeki ocak-şubat aylarında İstanbul’da bir doğalgaz zirvesi de düzenlemeyi planlıyoruz. Bu zirveye, önemli bir doğal gaz üreticisi ve LNG ihracatçısı olan Cezayirli dostlarımızın katılımları ile bizleri onurlandırmalarından büyük memnuniyet duyacağız.” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading