Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'çadır sevkiyatı' açıklaması! '120 bin çadır taahhüt edildi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından ihtiyaç duyulması üzerine ülkelerin ve kuruluşların Türkiye'ye 120 bin çadır taahhüt ettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin de 102 bin çadır sipariş verdiğini ifade ederek, "Bunların yaklaşık 70 bini ülkemize geldi, şu anda 55 bin civarında çadır da sevkiyat için bekliyor." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan Cumartesi-Pazar otobüs, metrobüs, metro ücretsiz mi? 13 Nisan bugün İstanbul'da otobüsler bedava mı? İstanbul'da 13-14 Nisan... Haberi Görüntüle

BÜYÜKLÜĞÜ SAHADA FARK EDİLİYOR 

Bugün depremzedeleri ziyaret etmek için Gaziantep'e geldiklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "asrın felaketi"ni yaşadıklarını, depremin büyüklüğünün asıl sahada fark edilebildiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu,  depremin vatandaşlara ve şehirlere verdiği zararı gördüklerini dile getirerek, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de 7 ülkenin büyükelçisiyle görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de 7 ülkenin büyükelçisiyle görüştü Haberi Görüntüle

ÇADIR KENTLER KURULDU 

Bugün Gaziantep'te depremden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye'yi ziyaret ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Her iki ilçede de çadır kentlerin tamamı kuruldu.Evi yıkılan herkes çadır kentlere yerleşti.Geçici yaşam alanları, aşhaneler, sosyal marketler, tüm afetzedelere düzenli bir şekilde hizmet veriyor" dedi. 

Konteyner ve geçici yaşam alanlarında kapasitenin artırılması için de sahada samimi gayret gördüklerini vurgulayan Çavuşoğlu, barınma alanlarında çocuklardan kadınlara sağlıktan eğitime, kıyafetten yiyecek ve bankacılığa kadar hizmet verildiğini ifade etti. 

TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan ve kontenjaları belirlendi mi? TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan... Haberi Görüntüle

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR 

Bakan Çavuşoğlu, ayrıca vatandaşların talep ve isteklerinin de tek tek kayda alındığını gördüklerini belirtti. Bugün çocuk gelişim çadırları, çadır sınıfları gördüklerini kaydeden Çavuşoğlu, öğretmenlerin çocuklara severek her türlü eğitim ve psikolojik destek verdiklerini  söyledi. Bakan Çavuşoğlu, sosyal marketlerde bir düzen içinde vatandaşların ihtiyaçlarının nasıl karşılandığını da gördüklerini belirterek, bunun her yerde "örnek alınması gerektiğini" söyledi.

Sahada farklı şehirlerden gelen gönüllülerin de olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, dışişleri bakanlığı olarak bu çalışmaların koordinasyonuna katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.  Çavuşoğlu, Koordinasyon ve Destek Merkezi'ni daha da güçlendirdiklerini belirterek, "Ayrıca AFAD Koordinasyon Merkezi'ne 4 büyükelçimizi ve 2 personelimizi Ankara'da tahsis ettik." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading