Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu İtalyan mevkidaşı ile görüştü! Tahıl anlaşması gündeme geldi

Bakan Çavuşoğlu İtalyan mevkidaşı ile görüştü! Tahıl anlaşması gündeme geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile görüştü. Görüşmede tahıl anlaşması gündeme geldi.

Gündem

23.01.2024, 22:16

İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Uluslararası Siyasi Çalışmalar Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen MED Akdeniz Diyalog Forumu için Roma'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, forumun yapıldığı Parco dei Principi Oteli'nde İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile görüştü. 

Çavuşoğlu konuyla alakalı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Roma'da görüştüğümüz İtalya Dışişleri Bakanıyla Ukrayna ve Libya'daki gelişmeleri, ekonomik ve savunma sanayii iş birliğimizi ele aldık." sözlerine yer verdi. 

Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi? Özgür Özel'den görüşmeyle ilgili açıklama! Erdoğan 'kapımız açık' demişti! İki lider yan yana gelecek mi?... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU TAJANİ'Yİ TEBRİK ETTİ 

İki bakanın görüşmesine dair diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşme yaklaşık yarım saat sürdü ve Çavuşoğlu, Tajani'yi yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Haberi Görüntüle

TAHIL ANLAŞMASI GÜNDEME GELDİ 

Diğer yandan Çavuşoğu, Ischia'daki heyelan nedeniyle Türkiye’nin taziyelerini iletti ve Yunanistan'da bugün bir İtalyan diplomatın aracının kundaklanmasından duyduğu üzüntüyü belirtti. Tajani de İstanbul Tahıl Anlaşması sebebiyle Türkiye'ye tebriklerini iletti. 

Görüşmede, Ukrayna ve Libya konusu detaylıca ele alındı ve terörizmle mücadelede iş birliği ve savunma sanayisi iş birliği konuları da görüşüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading