Yandex Metrica

Bakan Akar'dan son dakika Suriye açıklaması: Ortak devriyeler geliştirilebilir

Bakan Akar'dan son dakika Suriye açıklaması: Ortak devriyeler geliştirilebilir

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 'Rusya ile yaptığımız ortak devriyeler Suriye'nin kuzeyine geliştirilebilir' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:15

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti grup toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye ile görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Akar, 'Rusya ile yaptığımız ortak devriyeler Suriye'nin kuzeyine geliştirilebilir' dedi.

Bakan Akar, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan taradından AK Parti Genel Merkezi'ne kabul edilmişti. Bu görüşme ile ilgili sorulan soruya ilişkin konuşan Bakan Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızla her zaman olduğu gibi periyodik, olağan bir görüşme yaptık. Son gelişmeler hakkında kendilerine bilgi sunduk, talimatlarını aldık. Herhangi olağanüstü bir durum söz konusu değil." dedi.

Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkabilir' Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı: 'Bazı illerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine... Haberi Görüntüle

'AMACIMIZ MİLLETİMİZİN SAVUNMASI'

Türkiye, Rusya ve Suriye görüşmeleri hakkında açıklama yapan Bakan Akar, şu şekilde konuştu:

Bizim amacımız ülkemizin, milletimizin savunması. Bunun için terörle mücadele çok önemli bir unsur. Bugüne kadar terörle mücadelede yapılanlar, sağlanan başarılar ortada. Bu konuda kararlı olduğumuzu oradaki muhataplarımıza ifade ettik. Diğer taraftan ilave bir mülteci alma durumumuz söz konusu değil. Onu kendilerine vurguladık.

İstanbul'un 20 ilçesinde 27 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi olacak! BEDAŞ listeyi açıkladı... İstanbul'un 20 ilçesinde 27 Nisan (YARIN) elektrik kesintisi olacak! BEDAŞ... Haberi Görüntüle

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ ZORA SOKACAK KARAR ALMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Bir diğer önemli konu da ister Türkiye'de ister Suriye'de olsun bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Onları zora sokacak herhangi bir durumda, kararda bulunmamız asla söz konusu değil. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Herhangi bir provokasyona, gerçek dışı haberlere itibar ederek farklı tutumlara girmemeleri lazım. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz.

1 Mayıs Taksim'de kutlanmayacak mı 2024? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nerede kutlanacak? 1 Mayıs Taksim'de kutlanmayacak mı 2024? 1 Mayıs Emek ve... Haberi Görüntüle

'GÖRÜŞMELERİN DEVAMI OLACAK'

Akar, Türkiye'nin başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularının toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirterek, "Tek gayemiz ülkemizin, milletimizin savunması ve buna karşı saldırıda, tacizde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek. Bu konuda çalışıyoruz" dedi.

Akar, Moskova'daki üçlü görüşmeye ilişkin de "Yaptığımız görüşmenin devamı olacak. Bununla ilgili gerekli mutabakatlar sağlandı. Suriye'nin kuzeyinde Rusya ile ortak devriyeleri geliştirebiliriz. Uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz bu sürecin makul, mantıklı ve başarılı şekilde devam etmesi, terörle mücadelenin başarılı şekilde gerçekleşmesi. Bizim bir diğer temennimiz de Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü, güvenli ve saygın şekilde evlerine ve topraklarına dönmesidir. BMGK 2254 sayılı kararının uygulanmasını da her zaman destekledik, destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading