Yandex Metrica

Bakan Akar'dan gece yarısı toplantısı: Genelkurmay Başkanı ve komutanlar katıldı

Bakan Akar'dan gece yarısı toplantısı: Genelkurmay Başkanı ve komutanlar katıldı

Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim sürerken dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önderliğinde gece yarısı sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanları katıldı.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Yunanistan'ın Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi Türkiye tarafının büyük tepkisini çekti. Silahlandırma çalışması Türkiye tarafından ABD ve Yunanistan nezdinde protesto edildi. Protesto kararı, Türk Dışişleri'ne çağrılan Yunan Büyükelçi'ye iletildi.

Bu gelişmelerin ardından gece yarısı sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanları ile videokonferans toplantısı yaptı.

Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Son dakika: Yüksek Seçim Kurulu'ndan Ordu kararı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEDEL ÖDEYECEKLER

Yunanistan'ın hamlesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl sebebi ülkemizin vaktini, enerjisini, dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye programını engellemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading