Yandex Metrica

Babacan'ın 'beyaz duman'lı aday belirleme formülüne tepki! Altılı Masa'nın başı 'dumanlı'

Babacan'ın 'beyaz duman'lı aday belirleme formülüne tepki! Altılı Masa'nın başı 'dumanlı'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın aday belirleme sürecine ilişkin benzetmesine tepki yağdı. Sürecin 'beyaz duman' ile neticeleneceğini söyleyen Babacan, "En sonunda o 6'lı masada bir beyaz duman tütecek. Beyaz duman tüttüğünde de diyeceğiz ki hayırlı olsun" dedi. Babacan'ın Beyaz Duman tanımı Vatikan'daki Papa seçimlerinde belirleyici bir unsur olarak biliniyor.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Katıldığı canlı yayında, 6'lı masanın aday belirleme sürecine ilişkin çarpıcı ifadeler kullanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sürecin 'beyaz duman' ile neticeleneciğini söyledi. Babacan, "En sonunda o 6'lı masada bir beyaz duman tütecek. Beyaz duman tüttüğünde de diyeceğiz ki hayırlı olsun" dedi. 'Beyaz Duman' kavramı, Vatikan'daki Papa seçimlerinde belirleyici bir unsur olarak biliniyor. Babacan'ın dile getirdiği ilginç benzetme, "Aday mı seçiyorsunuz Papa mı seçiyorsunuz?" yorumlarını da neden olurken tepkilerde geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile görüşecek Haberi Görüntüle

Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Haberi Görüntüle

"BEYAZ DUMAN TÜTTÜĞÜNDE HAYIRLI OLSUN DİYECEĞİZ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP yandaşı Fox TV canlı yayınına konuk oldu. Aday için bir isim listesi belirleyeceklerini belirten Babacan, "Uygun gördüğümüz isimleri liderlerle istişareye başlayacağız. En sonunda o 6'lı masada bir beyaz duman tütecek. Beyaz duman tüttüğünde de diyeceğiz ki hayırlı olsun" dedi. 

Ali Babacan'ın kullandığı ifadeler arasında yer alan 'Beyaz Duman' tanımı ise tüm dikkatleri üzerine topladı. Beyaz Duman, Vatikan'daki Papa seçimlerinde belirleyici bir unsur olarak biliniyor. Papa seçimi sürecinde bir araya gelen kardinaller, adaylar için oylama yapıyor. Oylama sonucu ise dünyaya duman işareti ile ilan ediliyor.

23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! 23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! Haberi Görüntüle

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti MKYK toplantısı sona erdi: Kabinede değişiklik olacak mı? Haberi Görüntüle

BEYAZ VE SİYAH DUMAN NE ANLAMA GELİYOR?

Sobadan beyaz duman çıkarsa ve çanlar çalınırsa bu papanın seçildiği, siyah duman çıkarsa sonuç alınamadığı anlamına geliyor.

Geçmişte bacadan yükselen dumanın siyah mı yoksa beyaz mı olduğu yolundaki karışıklık üzerine Sistine Chapel'e 2 ayrı soba kurduruldu. Kimyasallar sayesinde bir sobadan siyah, bir sobadan da beyaz duman çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading