Yandex Metrica

Artı 1 TV skandalı büyüyor: CHP'nin topladığı 40 milyon TL buhar olmuş

Artı 1 TV skandalı büyüyor: CHP'nin topladığı 40 milyon TL buhar olmuş

Gezi eylemlerinden sonra Halk TV'nin dışında yeni bir 'yandaş' kanal kurmak isteyen CHP, Artı 1 televizyonu için 300'er bin dolar topladı. Ancak paralar Erdoğan Toprak'ın ofisinde kayboldu.

Gündem

23.01.2024, 17:36

'Yandaş medya' kurma amacıyla kendisine bağlı belediyelerden para toplayan CHP'nin, havuzda toplanan 40 milyon TL buhar olunca Sezgin Baran Korkmaz'a başvurduğu ortaya çıktı. CHP yandaşı gazetecilerin ifşaları, partideki milyonluk vurgunu gün yüzüne çıkardı. Fitili ateşleyen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil oldu. Özdil, CHP'ye yakın Artı 1 televizyonunun Avusturya'da gözaltına alınan ve ABD'nin kara para aklamaktan tutuklanıp iadesini istediği Sezgin Baran Korkmaz'ın verdiği parayla kurulduğunu, Uğur Dündar'ın da buna öncülük ettiğini ima eden bir yazı yazdı. 

İddiaya sert tepki gösteren Dündar, "Cenazeme bile gelme" diyerek Özdil'e ateş püskürdü. Ancak Artı 1 TV'nin kurulum aşamasındaka skandallar zinciri öylesine büyüktü ki Dündar, meseleyi örtbas edip krizi gündemden çıkarma yoluna gitti. Özdil'e kükremesinden yalnızca bir gün sonra Dündar, 'olayın bir canlı yayın kazası olduğunu' ve Özdil'le bir sorunu olmadığını belirterek, "O hâlâ benim kardeşim" dedi. Dündar'ı çark ettiren konu, aslında Sezgin Baran Korkmaz'ın kara parası değil, Artı 1 TV'nin kurulması sürecinde CHP'li belediyelerden toplanan, sonrasında da birdenbire buharlaşan 40 milyon TL haraç parasının varlığıydı. 

'Buharlaşan 40 milyon TL' iddiasını ilk duyuran kişi CHP medyasının önde gelen isimlerinden Can Ataklı oldu. 

"HERKES 300'ER BİN DOLAR GETİRSİN"
CHP'ye yakın gazeteci Can Ataklı, Özdil-Dündar kavgası sürecinde 40 milyon TL iddiasını gündeme getirdi ancak ayrıntıya girmedi. Ataklı yalnızca, belediyelerden toplanan 40 milyon TL'nin bir CHP'li yönetici tarafından buharlaştırıldığını açıkladı. Meseleyi açıklığa kavuşturan isim ise Sabah gazetesine konuşan CHP'li eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin oldu. 

CHP'nin 2013 yılındaki Gezi kalkışmasından sonra kanal kurmak için düğmeye bastığını söyleyen Zengin, bunun için CHP'li belediyelerden 300'er bin dolar talep edildiğini, görev yaptığı dönemde kendisinin bu kampanyaya katılmayı kabul etmediğini anlattı. Buna göre o dönem, Halk TV'nin yanında yeni kanal için düğmeye basıldı. "Kanalın başına da Uğur Dündar gelecek" denildi. Bir otelde toplantı yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Erdoğan Toprak'a düşüncesini sorduğunda Toprak, "10 belediye 300 bin dolar verirse yeterli destek sağlanmış olur" yanıtını verdi. Böylece para toplama işlemi başladı. 

CHP'nin kurmak isteği kanal için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, küçük belediyelerden 300'er bin, Sarıyer'den 2 milyon dolar istedi. Dönemin CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Toprak'ın televizyon kanalı kurmak için kendisinden para istediğini doğruladı. Toprak'ın Levent'teki ofisine gittiğini belirten Erzen, "Param yoktu, oğlumun düğünündeki altınlarını kuruş kuruş hesap ederek, bir kâğıda yazarak Erdoğan Toprak'a bürosunda verdim ve para yetmedi. Üzerine 48 milyar verdim" dedi.

TOPLANAN 40 MİLYON TL BUHAR OLDU
CHP'li başkanların çoğu, genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak'ın Levent'teki ofisine giderek paraları kendisine teslim etti. Ancak o para hiçbir zaman Artı 1 TV için kullanılmadı. 40 milyon TL'nin buhar olduğu anlaşılınca Artı 1 TV, 133 milyon dolar kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz'ın desteğiyle kurulabildi. CHP'nin ölü doğmuş TV kanalı zaman içerisinde batmaktan kurtulamazken, 40 milyon TL'nin akıbeti meçhûl kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, '40 milyon' iddialarını yalanlamayı tercih etti. Toprak, "Tüm iddialar, aday olamayan bazı kişilerin intikam çabalarının sonucu" diyerek eski belediye başkanlarını suçladı.

Artı 1 TV'nin Sezgin Baran Korkmaz desteğiyle kurulmasındaki rolü Yılmaz Özdil tarafından hatırlatılınca Uğur Dündar küplere binmişti.

BAŞKA HANGİ KURUMU FONLADI?
Ettikleri kavgayla skandalı açığa çıkaran gazeteciler ise ortalıktan kayboldu. Yılmaz Özdil, 'göz ameliyatı olacağını' gerekçe göstererek yazılarına ara verirken, Dündar ise "Kendimi ne zaman toparlarım bilmiyorum. İçimden yazı yazmak gelmiyor" deyip kendi köşesine çekildi. Sezgin Baran Korkmaz'ın Artı 1 TV haricinde hangi yayın kuruluşlarını fonladığı ve CHP'li kaç belediyenin o dönem Erdoğan Toprak'a para yatırdığı merak konusu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading