Yandex Metrica

Amerikan fonunu fazla kaçırdılar: Alper Görmüş'ün haber sitesi şehit düşen Mehmetçiğe 'ölü', PKK'ya 'DSG', operasyona da 'saldırı' diyor

Amerikan fonunu fazla kaçırdılar: Alper Görmüş'ün haber sitesi şehit düşen Mehmetçiğe 'ölü', PKK'ya 'DSG', operasyona da 'saldırı' diyor

ABD ve Avrupa fonlarıyla Türkiye'de haber siteleri kuran gazeteciler, para veren gücün belirlediği kurallara da harfiyen uyuyor. Alper Görmüş yönetimindeki Serbestiyet, şehit düşen Mehmetçiğe 'ölü', TSK'nın operasyonlarına 'saldırı', PKK terör örgütüne ise Amerikan ağzıyla 'DSG' diyor.

Gündem

22.03.2024, 11:00

Türkiye'de Amerikan fonlu haber siteleri kendilerine dikte edilen kurallara harfiyen uyuyor. Kadın hakları kılıfı altında LGBT sapkınlığını savunmak, İslam ve Müslümanlara yönelik saldırıları 'fikir özgürlüğü'ne bağlamak ve Atlantik güdümlü terör örgütlerinin faaliyetlerini görmezden gelmek, bu fondaş sitelerin yayın politikasını belirleyen temel düsturlar arasında. 

Medyascope, Duvar, P24 gibi fondaş siteler arasında Washington'un belirlediği yayın kurallarına en çok riayet eden internet sitesi ise 'Serbestiyet' olarak göze çarpıyor. FETÖ'nün propaganda aygıtı Nokta dergisinin yayın yönetmenliğini yapan ve sonrasında yine FETÖ'ye bağlı Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapmış Alper Görmüş, ABD'li Chrest Vakfı ile çeşitli Avrupa ülkelerinden aldığı fonla bu siteyi yönetiyor.  

HDP Danışma Kurulu üyesi Ali Bayramoğlu ve yine FETÖ'nün Taraf gazetesini bir dönem yönetmiş Oral Çalışlar'ı bünyesinde barındıran Serbestiyet, aynı zamanda "Ege adaları Yunanistan'ındır" diyen emekli büyükelçi Yalım Eralp ile Türk ordusunun Suriye'ye yönelik harekatını Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline benzetmiş Selim Kuneralp'e de fikirlerini yayma olanağı sağlıyor. 

Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model Y siparişi nasıl verilir? Tesla'nın fiyatı neden düştü? Ucuz Tesla fiyatı ne kadar? 1.7 milyon liraya Tesla Model... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEYİN, AMERİKALILAR KIZAR!

Serbestiyet, Suriye'nin 3'te 1'ini ABD desteğiyle işgal etmiş PKK/YPG/PYD konusunda hayli hassas. Geçmişteki açıklamalarında "İki taraf da silah bıraksın" diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri ile terör örgütü PKK'yı eşit göstermeye çalışan Selahattin Demirtaş'ın üslubuna benzer tavrı benimseyen Serbestiyet, Türkiye'nin meşrû ordusunun Suriye'deki terör örgütüne yönelik operasyonunu şu ifadeyle duyurdu: "Suriye'nin kuzeyinde hava ısınıyor: TSK ve PYD sıcak çatışma halinde."

"TSK'nın terör örgütüne operasyonu" şeklinde bir tanım kullanmayan Serbestiyet, TSK ile terör örgütü PYD'yi eşit güç olarak göstermeye çalıştı. Aynı haberde Amerikan ordusunun PKK'yı perdelemek için icat ettiği 'DSG' tanımını da kullanan Serbestiyet, teröristlere 'Demokratik Suriye Güçleri' diyerek bu işgalcileri Amerikan ağzıyla aklamaya çalıştı. Haberde PYD/YPG'den hiçbir şekilde PKK olarak bahsetmeyen Alper Görmüş yönetimindeki site, "PKK ile YPG farklı örgütlerdir" yalanını dünyaya yutturmaya çalışan Amerikalılar gibi davrandı. 

Terör örgütünün medya sorumlusunun ağzından Suriye kuzeyi hakkında Rojava tanımlamasını kullanan Serbestiyet, Türkiye'nin de SİHA ile 'saldırıda bulunduğunu' ileri sürdü. Alper Görmüş'ün yönettiği Amerikan destekli site, teröristlere yönelik SİHA atışlarına 'operasyon' diyemedi.

Kirli ittifak bir kez daha ifşa oldu! CHP'li başkan Oya Tekin Öcalan'ın fotoğrafının altında DEM'lenmiş Kirli ittifak bir kez daha ifşa oldu! CHP'li başkan Oya... Haberi Görüntüle

'ASKER ÖLÜ SAYISI' 2'YE YÜKSELMİŞ...

Haberin sonunda kullanılan şu ifadeler ise fondaş medyanın Türkiye'ye ve bu toprakların kutsal kavramlarına nereden baktığını net bir şekilde ortaya koydu:

"Dün Urfa'nın Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden birinin bugün hayatını kaybetmesi ile birlikte hayatını kaybeden asker ölü sayısı 2'ye yükselmiş oldu."

'Hayatını kaybetmesiyle hayatını kaybeden asker ölü sayısı' şeklinde beyin yakan bir dil kullanan Serbestiyet, ısrarla 'şehit' kelimesini kullanmadı. Bombalanan bölge hakkında Amerikan icadı 'Kobani' ismini kullanan Serbestiyet'in, oranın yüzlerce yıllık ismi olan Ayn el-Arab (Arappınarı) tabirini kullanması ise zaten beklenmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading