Yandex Metrica

Amerika'dan Türkiye'ye tehdit mektubu: Rusya ile iş yapmayın, yoksa...

Amerika'dan Türkiye'ye tehdit mektubu: Rusya ile iş yapmayın, yoksa...

2013 yılında Türkiye İran'la iş yapıyor diye FETÖ'yü harekete geçirip 17/25 Aralık darbe girişimiyle hükümet devirmeye kalkan Washington, yine eşine az rastlanır bir skandala imza attı. Joe Biden yönetimi, Türk şirketlerine mektup göndererek "Rusya ile iş yapmayın yoksa size yaptırım uygularız" tehdidi savurdu.

Gündem

23.01.2024, 19:42

2013 yılında komşusu İran'la ticarete devam ettiği için Türkiye'yi 'yaptırımları delmekle' suçlayan ve devlet kurumlarındaki Fetullahçı Terör Örgütü'nü devreye sokarak 17/25 Aralık darbe girişimine imza atan ABD, ticarette dünyaya buyruk verebileceğini sanmaya devam ediyor. 

Joe Biden yönetimi tarihte eşine az rastlanır bir küstahlığa imza atarak Türk işadamlarına tehdit mektubu gönderdi.

Wally Adeyemo

Başta TÜSİAD ve sanayi odaları olmak üzere çok sayıda şirkete gönderilen mektupta ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, "Rus şirketlerle işbirliği yapmayın, yoksa ABD yaptırımlarıyla karşılaşabilirsiniz" dedi. 

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde operasyon: 4 terörist öldürüldü! Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Fırat Kalkanı bölgesinde... Haberi Görüntüle

BU SKANDAL BÜYÜK BİR KRİZ DOĞURUR

Türkiye'deki Amerikan Ticaret Odası'na gönderilen ve buradan piyasaya yayılan mektupta Türk şirketlerinin yaptırım uygulanan Ruslarla işbirliği yapmaları halinde ABD tarafından yaptırımlara maruz kalma riskinin ortaya çıkacağı belirtildi. 

Tahıl sevkiyat anlaşmasıyla dünyadaki gıda krizi endişesini bitiren ve Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı sona erdirmek için iki ülkeyle de temas halinde bulunan Ankara'nın attığı adımlar Washington'u hayli rahatsız etmiş görünüyor. 

Türk özel sektöründen Rusya'ya uygulanan yaptırımlara uymasını isteyerek büyük bir skandala imza atan Washington, Ankara ile ilişkileri rayına oturtma niyetinde olmadığını da bir kez daha gözler önüne serdi. Kamuoyu tehdit mektubundan Wall Street Journal’da (WSJ) yayınlanan haberle birlikte haberdar oldu.   

ABD Hazine Bakanlığı, Türk işadamlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tâbi bankaları da tehdit ederek 'Türk bankalarının Amerikan bankalarıyla bağlarını korurken aynı zamanda yaptırım uygulanan Rus bankalarıyla ilişki kuramayacağını' savundu. 

Sözkonusu mektubun iki ülke arasında yeni bir kriz başlığı oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading