Yandex Metrica

Altılı Masa'nın mutabakat metnindeki vaatleri AK Parti'den çalıntı çıktı!

Altılı Masa'nın mutabakat metnindeki vaatleri AK Parti'den çalıntı çıktı!

1 yılda 11 kez biraraya gelen Altılı Masa üyeleri geçtiğimiz günlerde Ortak Mutabakat Metni'ni kamuoyuna duyurdu. Metindeki vaatlerin AK Parti'nin halihazırda yapmış olduğu hizmetler olduğu ortaya çıktı. Sağlıktan ekonomiye bilimden savunmaya metinde yer alan birçok vaadin AK Parti hizmetlerinden kopya olduğu aşikar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz gün grup toplantısında Altılı Masa'yı bu konuda eleştirmişti.

Gündem

23.01.2024, 20:23

1 yıldır aday kaosu yaşayan Altılı Masa geçtiğimiz günlerde çok tartışılan Ortak Mutabakat Metni'ni kamuoyuna açıkladı.  Metinde FETÖ'ye PKK'nın Meclis'tek ieli HDP'ye birçok alan tanınırken vaatlerin de AK Parti hizmetlerinden çalındığı ortaya çıktı.

Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u değiştirildi Teleferik faciasında yeni detaylar: Değişmesi gereken 156 parçadan sadece 19'u... Haberi Görüntüle

ORTAK MUTABAKAT METNİ ÇALINTI ÇIKTI

6 partinin biraraaya gelerek oluşturduğu meyin tam anlamıyla fecaat çıktı. Ülkede yapılan hizmtlere dair bir fikri olmayan Altılı Masa üyelerinin yeni bir vaat fikri geliştirmekten aciz olduğu metindeki madddelrden bir kez daha görülmüş oldu.

Sabah'ın aktardığı habere göre Altılı Masa'nın eğitim, sağlık, kadın ve sosyal yardım alanlarındaki vaatleri ile mevcut durum karşılaştırması metnin çalıntı olduğunu aşikar ediyor.

Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Faik Öztürk felç mi geçirdi? Faik Öztürk yoğun bakımda mı? Haberi Görüntüle

MHRS'DEKİ YOĞUNLUK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜ

İşte o karşılaştırma;

Altılı Masa'nın metinde yer alan 'muayene randevu sistemini etkin çalışır hale getireceğiz' maddesi halihazırda Sağlık Bakanlığı tarafından etkin bir şekilde kullanılan bir sistem. Bakanlık tarafından geçtiğimiz haftalarda alınan karara göre MHRS'den randevu alıp gitmeyenlere 15 gün süreyle tekrar randevu verilmeyeceği duyruldu. Yoğunluk ta böylelikle çözüme kavuşmuş oldu.

Metinde yer alan 'Aile Sağlığı Merkezlerini kronik hastalık takibi, periyodik kontroller, kanser erken teşhis merkezleri gibi hizmetleri sunan bir yapıya kavuşturacağız.' maddesi ise yine Bakanlık tarafından ülke genelinde 'Kanser Randevu Sistemi' adıyla mevcut olduğunu gösteriyor.

İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral dersi olacak mı? İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral... Haberi Görüntüle

5 MİLYON ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

Altılı Masa'nın eğitim için ele aldığı 'Devlet okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek vereceğiz,' maddesi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek verilecek.

Metindeki, 'Kreşleri ülke çapında yaygınlaştıracağız.', 'EBA altyapısını geliştirerek işlevsel hale getireceğiz' maddeleri de halihazırda MEB tarafından üzerinde çalışılmış ve dha etkin hale getirilerek öğrencilerin hizmetine sunulmuştu.

MİT ve emniyetten kaçamamıştı! PKK'lı Saim Çakmak'ın ilk  ifadesi ortaya çıktı! MİT ve emniyetten kaçamamıştı! PKK'lı Saim Çakmak'ın ilk ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

EN FAZLA KADIN MİLLETVEKİLİ AK PARTİ'DE

Metindeki 'Parlamento, yerel yönetimler, siyasi partiler ve kamu kurumlarında kadınların karar ve yönetim süreçlerine katılımını destekleyecek, kadın temsilini artıracağız.' söylemi ise AK Parti'nin önemle üzerinde durduğu bir konu. Nitekim en fazla kadın milletvekilinin AK Parti'de olması da bu udurmu açıklıyor.

KPSS şartsız hastane personel alımı şartları neler, ne zaman 2024? KPSS şartsız hastane personel alımı şartları neler, ne zaman 2024? Haberi Görüntüle

SAĞLIK ALANINDA YAPILAN AK PARTİ HİZMETLERİ

Metinde yer alan 'Evlilik öncesi sağlık taramasını ücretsiz yapacak, genetik hastalıkları taramalara ekleyeceğiz.' maddesi ise çoktan Türkiye'de hayata geçirilmiş bir uygulama. Tarama testleri zaten ücretsiz. Talasemi ve SMA hastalığı da zorunlu tarama testleri arasında ve ücretsiz.

ANKA fabrikasından sonra yeni hamle geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmede karar verdi ANKA fabrikasından sonra yeni hamle geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmede... Haberi Görüntüle

OKULLARA VERİLEN BÜTÇE YENİ YILDA 3.1 MİLYARA ÇIKTI

Metinde yer alan 'Her okula bütçe vereceğiz.', 'Tüm özel gereksinimli öğrencilerin durumlarına göre gerekli araç gereç, doküman ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayacağız' ve 'Yeni yurt binaları yaparak ve üniversite kampüsü etrafındaki binaları kiralama yöntemiyle yurt sorununu çözeceğiz' maddeleri Türkiye'de daha önce hayata geçirlimiş ve eğitim sisteminde MEB tarafından bu konularda yeniliğe gidilmişti.

Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım 2 haftada yapıldı! Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım... Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN ENGELLİ İSTİHDAMINDA BÜYÜK ATILIM

Altılı Masa'nın 'Kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan mevcut kotaları dolduracağız.' maddesi ise AK Parti'nin hassasiyetle üzerinde durduğu bir konu. 

AK Parti hükümetlerinde engelli vatandaşın her alanda temsiline büyük özen gösterildi, kamu ve özel sektörde istihdam edildi. Kamu ve özel sektörde belli düzeydeki işyerlerinde engelli çalıştırma zorunluluğu getirilerek 2002'de 5 bin olan engelli istihdam rakamı 2022 Kasım'ında 65 binin üzerine çıkarıldı.


Loading