Yandex Metrica

Altılı masa dağılıyor! İP'lilerden Kılıçdaroğlu'nu üzecek paylaşım: Adayımız Akşener

Altılı masa dağılıyor! İP'lilerden Kılıçdaroğlu'nu üzecek paylaşım: Adayımız Akşener

HDP'nin dışarıdan destek verdiği altılı masa, 2023 yılında yapılacak seçimlerde kimin aday olacağı konusu merak konusu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı konuşursa da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Seçime sayılı zaman kala artık adaylık için bazı isimler ön plana çıkmaya başladı. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iken altılı masa henüz bir aday çıkaramadı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, anket sonuçlarını paylaştığı gönderisinde, "Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye hayal edin." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:57

CHP liderinin "Benimle misiniz?" çağrısı sonrası İYİ Partili milletvekilleri "Liderimle birlikteyim" şeklinde bir kampanya başlatmıştı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partilerinin CHP ile ittifak olmadığını dahi söyledi.

İYİ Partili vekiller, sosyal medya üzerinden, "Adayımız Akşener" paylaşımlarına başladı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Twitter'da başlattığı 'muhalefetin adayı kim olmalı' anketinin Akşener'in kazandığı halini paylaşan Türkkan, "Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye hayal edin. Dünya bile çok güzel, yalnız Türkiye değil." dedi.

Son dakika: Malatya'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Malatya'da ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın ele geçirildi İzmir'de FETÖ'ye büyük operasyon: 6 milyon TL'lik döviz ve altın... Haberi Görüntüle

MERAL AKŞENER ADAY MI OLACAK?

İYİ Parti'nin kuruluşunun ilan edildiği gün partililer tarafından tekrarlanan 'Başbakan Meral' sloganlarına karşılık 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım. Çalışma arkadaşlarımız öyle istiyor' şeklinde cevap veren Akşener daha sonra ısrarlı sorulara karşılık kendisinin Başbakan olmak istediğini öne sürmüştü.

Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Haberi Görüntüle

23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman başlayacak? 23 Nisan Bursa Nil Karaibrahimgil konseri saat kaçta, ne zaman... Haberi Görüntüle

"AKŞENER PARTİYİ KAYBETMEMEK İÇİN MASAYI DAĞITMAYI GÖZE ALDI"

Gündeme bomba gibi düşen iddialara ilişkin bir yazı kaleme alan Gazeteci Zafer Şahin, Akşener'in geçmişte yaptığı "Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakan olacağım" açıklamasından dolayı büyük bir pişmanlık yaşadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun iki belediye başkanını oyunun dışına itip kendi adaylığını dayatmasının İYİ Parti'nin dengesini bozduğunu vurgulayan Şahin, "Partinin etkili isimleri Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu başta olmak üzere tüm İyi Parti Kemal Bey'e karşı. Ve Akşener'e 'Kılıçdaroğlu adaysa, sen de aday ol' baskısı yapıyor. Akşener bu saatten sonra sözünden dönüp aday olur mu? Ankara kulislerinde artık bu soruya 'Neden olmasın?' cevabı eskisinden daha bir gür sesle veriliyor." dedi.

CHP'lilerin yaşananlar nedeniyle Akşener'e güvenmediğini söyleyen Şahin, 6'lı masanın "Masa dağılırsa bu Akşener yüzünden olacak" dediğini aktardı.

Şahin, Akşener'in iki arada bir derece kaldığını vurgulayarak, "Günün sonunda partiyi kaybetmemek için masayı dağıtmayı göze alması kimse için sürpriz olmaz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading