Yandex Metrica

Altay Tankı özellikleri nedir? Altay tankı seri üretime geçiyor mu?

Altay Tankı özellikleri nedir? Altay tankı seri üretime geçiyor mu?

Türk ordusunun gücüne güç katacak ilk yerli ana muhabere tankımız ALTAY için imzalar Türkiye ve Güney Kore arasında atıldı. Peki, Altay Tankı özellikleri nedir? Altay tankı özellikleri ile seri üretime geçecek mi?

Gündem

23.04.2024, 19:29

Son zamanlarda Altay tankı özelliklerine dair çok fazla haber öne çıkıyor. Hal böyle olunca konuyu yakından takip eden vatandaşlar, "Altay Tankı özellikleri nedir? Altay tankı seri üretime geçiyor mu?" sorularının yanıtlarını arar oldu. İşte Altay tankı özellikleri noktasında tüm detaylar...

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

ALTAY TANKI NEDİR?

Milli Tank Üretim Projesi çerçevesinde 30 Mart 2007’de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında Altay Tankının yapılacağı hakkında anlaşmaya varıldı. Projenin ana yükleyicisi Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A. Ş. olarak belirlendi. Altay tankının prototip imalatı,test, tasarım, geliştirme, sertifikalanma aşamaları toplam 500 milyon dolar olacak şeklinde tasarlanmıştır. Seri üretiminin 2024 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Bu gece mazota indirim var mı? 25 Nisan motorine indirim mi geldi? Motorin litresi ne kadar? Bu gece mazota indirim var mı? 25 Nisan motorine indirim... Haberi Görüntüle

ALTAY TANKI ÖZELLİKLERİ NELER?

  • ALTAY tankı dört kişilik mürettebat görev alacak(Tank komutanı, nişancı, doldurucu, sürücü).
  • Tankın muharebe ağırlığı 65 ton olarak tahmin ediliyor.
  • Değişken süspansiyon sistemi sayesinde keskin manevra yapabilme ve üstün arazi yeteneğine sahip.
  • Tankın iç ve dış iletişimini kesecek ve tankın elektronik sistemlerini sekteye uğratılabilecek elektromanyetik silahlara karşı donanımı mevcut.
  • 12,7mm ağır makineli tüfek ve Aselsan Sarp veya Aselsan Stamp diğer silahları olarak biliniyor.
  • Aselsan tarafından sağlanan son teknoloji bilgisayar sistemleri ile atış kontrol sistemi ve daha fazlasına sahip olan bir tank.
  • Tankların sahip olması gereken ateş gücü, tankın savunması, arazi kabiliyeti gibi özelliklere sahip olan ve bunları başarılı bir şekilde yerine getiren ALTAY ana muharebe tankı dünya üzerinde bulunan tanklara meydan okuyor!

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading