Yandex Metrica

Akşener'in neden aday olmadığı belli oldu! HDP'li Buldan'dan Akşener'in adaylığına veto

Akşener'in neden aday olmadığı belli oldu! HDP'li Buldan'dan Akşener'in adaylığına veto

Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP, 2023'teki seçimlerde kamuoyunda olası cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen isimlerden biri olan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e veto koydu. HDP'li Pervin Buldan'dan Meral Akşener için “Adaylığına sıcak bakmıyorum” diyerek Akşener’in HDP kanadından istenmediğini ortaya koydu.

Gündem

23.01.2024, 22:11

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Akşener'in adaylığına sıcak bakmadığını söyledi. Buldan "Çünkü Türkiye'yi yönetecek kadının daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor " ifadesini kullandı.

2023'te gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nda kriz devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de adı adaylık için geçiyordu. İttifakın gizli ortağı HDP’de Meral Akşener’in adaylığı konusunda ise olumsuz görüş hakim.

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Haberi Görüntüle

AKŞENER CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN UYGUN DEĞİL

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan sürpriz bir çıkış geldi. Armağan Çağlayan'ın programına katılan Buldan, "Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü nasıl söyleyeyim, daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor Türkiye'yi yönetecek kadının." dedi.

Buldan, "Ben Akşener'in elbette siyasetine karışacak bir insan değilim. Herkes kendi siyasetine yapar ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının cumhurbaşkanlığına uygun olmadığını düşünüyorum" diyerek Millet İttifakı’nda devam devam eden krize bir yenisi daha ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading