Yandex Metrica

Ahmet Davutoğlu 'büyükelçi' skandalını Atatürk imzalı kalpakla örtmeye çalıştı

Ahmet Davutoğlu 'büyükelçi' skandalını Atatürk imzalı kalpakla örtmeye çalıştı

Ahmet Davutoğlu, altılı mutabakat metnini CHP'nin bir büyükelçiye onaylattığı iddiasını araştırmak yerine Atatürk imzalı kalpak giyerek poz verdi.

Gündem

23.01.2024, 19:04

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Sokak Ekonomisi Sorunları ve Çözüm Yolları' başlıklı parti çalıştayında kendisine hediye edilen Atatürk imzalı kalpağı taktı. 

Daha önce buna benzer 'Kuvayi Milliye' şapkasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da takmış, hemen ardından Mehmetçiğin Suriye'de PKK'ya karşı operasyon tezkeresine HDP ile ortaklaşa şekilde 'hayır' oyu kullanmıştı. 

Hakkındaki 'gayrimillî' söylemlerini kalpakla örtmeye çalışan Kılıçdaroğlu'nun taktiğini Altılı İttifak ortağı Davutoğlu da benimsedi. 

MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı! Uzman isim değerlendirdi: Neden casusların hedefinde Türkiye var! MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı! Uzman isim değerlendirdi: Neden casusların hedefinde... Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİ İDDİASI HALEN ORTADA

28 Şubat'ta Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem başlıklı mutabakat metnine imza koyan isimlerden biri olan Davutoğlu, kalpağı taktı ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddiaları konusunda sessizliğini korudu. 

Bakan Soylu, 6 partinin imzaladığı metnin CHP'li eski bir büyükelçi tarafından yabancı ülke büyükelçisine götürüldüğünü, o elçinin sözkonusu metni redakte edip onayladığını söylemiş, Kılıçdaroğlu'nu kendisine cevap vermeye, Altılı İttifak ortaklarını ise bu olayı sorgulamaya çağırmıştı. 

Skandal bilgiyi ardı ardına duyurmasına rağmen Soylu'nun iddiasına ne Kılıçdaroğlu'ndan ne Davutoğlu'ndan ne de diğer Altılı İttifak bileşenlerinden bir tepki gelmedi. 

Necmettin Erbakan Akyüz kimdir? Altın madalyası geri mi alınacak? Necmettin Erbakan Akyüz kimdir? Altın madalyası geri mi alınacak? Haberi Görüntüle

HDP'YE GARANTİ VERMİŞTİ

Parti etkinliğinde Kuvayi Milliye kalpağı takan Ahmet Davutoğlu'nun 28 Şubat'ta imza koyduğu 48 sayfalık bildiride, PKK ve Kandil'e destek konusunda HDP'li belediyelere garanti veriliyor. Sözkonusu metin, PKK'ya kaynak aktarılması halinde bile HDP'li yerel yönetimlere kayyum atanamayacağını öngörüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading