Yandex Metrica

Adil Karaismailoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı: Ecdada saygı, geleceğe armağan

Adil Karaismailoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı: Ecdada saygı, geleceğe armağan

Bakan Karaismailoğlu, resmi Twitter hesabından 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yerleştirilen ve Seyit Onbaşı'nın sırtladığı top mermisini temsil eden yeni köprü görüntülerini paylaştı.

Gündem

23.01.2024, 20:10

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

Geçtiğimiz günlerde, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Asya ve Avrupa yakalarındaki kulelere her biri 75 ton ağırlığında ve 20,5'er metre yüksekliğindeki 4 mermi figürü olan anıtsal yapıların montajı tamamlanmış, bu sayede köprü yeni siluetine kavuşmuştu.

Top mermileri, Çanakkale Savaşı'nda 215 kilogramlık mermileri sırtlayan Seyit Onbaşı'nın anısına inşa edildi.

Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Bakanlıktan CHP'nin teleferik yalanına jet yalanlama: İddialar doğru değil Haberi Görüntüle

SİMGELERİN KÖPRÜSÜ

4 bin 608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü, özellikleri itibarıyla "simgelerin köprüsü" olarak anılıyor.

Mühendisliğindeki detaylarla öne çıkan "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" unvanına sahip köprünün 2 bin 23 metrelik orta açıklığı Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıl dönümünü, 318 metrelik çelik kuleleri de Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i sembolize ediyor.

Kırmızı ve beyaz renklerdeki kulelerin Türk bayrağını temsil ettiği yapı, 334 metreye ulaşan kule yüksekliğiyle dünyanın en yüksek kulelerine sahip asma köprüsü unvanını taşıyor.

Ahmet Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri nereli, kaç yaşında? Ahmet Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri nereli, kaç... Haberi Görüntüle

ECDADA SAYGI, GELECEĞE ARMAĞAN

Köprünün yeni görüntülerini resmi Twitter hesabından paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, söz konusu paylaşımına "Ecdada saygı, geleceğe armağan" notunu düştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading