Yandex Metrica

Adana'da petrol var mı? Adana'da petrol var mı? Adana'da petrol kuyusu mu açılacak?

Adana'da petrol var mı? Adana'da petrol var mı? Adana'da petrol kuyusu mu açılacak?

Türkiye enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için karada ve denizde petrol-doğalgaz sondaj çalışmalarına hız verdi. Karadeniz'de bulunan doğalgazın ardından Gabar'da da petrol bulundu. TPOA son olarak Adana'da petrol sondajı için ruhsat aldı. Bu hamle Adana'da yaşayanları heyecanladırdı. Vatandaşlar Adana'da petrol mü bulundu? Adana'da petrol var mı? sorusunu gündeme getirdi. 

Gündem

25.03.2024, 16:30

Karedeniz ve Güneydoğu Anadolu'da önemli keşiflere bir yenisinin daha eklenmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Denizlerde ve karada sondaj çalışmalarına devam eden Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'nın Karaisalı ilçesinde yeni petrol sondaj çalışması için ruhsat aldı. 

Irak'tan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya imza atılacak Irak'tan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya... Haberi Görüntüle

ADANA'DA PETOL MÜ VAR?

Adana'nın bazı bölgelerinde potansiyel olduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyordu. Yapılan çalışmaların ardından Adana'nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 sondaj kuyusu açılması için ruhsat alındı. 297 hektarlık İR/TPO/K/723 ruhsat numaralı alanda 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak.

Kırmızı çizgi: Bir adım geçildiğinde oradan geri dönüş yok! ÖSYM dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Kırmızı çizgi: Bir adım geçildiğinde oradan geri dönüş yok! ÖSYM... Haberi Görüntüle

ADANA'DA PETROL BULUNDU MU?

Adana'dan henüz sevindirici haber gelmedi. Yapılacak sondaj çalışmalarının sonucu herkes tarafından heyecanla bekleniyor. 

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Adana ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Dönmez "Adana'da petrol bulundu, müjdeyi yakında açıklayacağız. Adana’daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" demişti. 

Tesla Model Y Standard Range şehir içi-şehir dışı menzili ne kadar? Tesla Model Y Standard Range şehir içi-şehir dışı menzili ne... Haberi Görüntüle

EN FAZLA 2.5 KM DERİNE İNİLECEK

Proje çerçevesinde döner sondaj yöntemi uygulanacak olup, sıra ile açılacak sondaj kuyularında en fazla 2 bin 500 metreye kadar inilmesi planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading