Yandex Metrica

Adalarda Yunan yoktu, Türkler vardı! Açıp Heredot'u okusunlar

Savaş kaybederek büyüyen tek devlet Yunanistan, Adalar Denizi'ne tarihte hiçbir zaman hükmedemedi. Emekli general Özgür Tör, Heredot'tan alıntı yaparak adaların gerçek sahiplerini açıkladı.

Gündem

23.03.2024, 11:21

Emekli Tuğgeneral Özgür Tör, Adalar Denizi'ndeki Yunan varlığına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı. Yunan halkının adaları tarihsel süreçte kendi toprakları gibi gördüklerine dikkat çeken Dr. Tör, bu inanışın doğru olmadığını çünkü antik dönemde orada yaşayanların Yunanlılar değil Türkler olduğunu dile getirdi.  

Haber Global yayınında sunucu Saynur Tezel'in bir sorusunu cevaplarken Ege'nin tarihsel sürecine değinen emekli general Özgür Tör şunları söyledi:

"Yunanistan tarihte hiçbir dönem olmadığı kadar son 100 yılda Ege'ye hakim oldu. Balkan Savaşı'ndan sonra aldı adaları... Tarihi sürece bakın, mitolojik zamanlara gidin, o zamanlara dek gidin; o adalarda Yunanlılar yaşamıyordu. O adalarda kimin yaşadığını ben daha sonra geniş bir zamanda anlatacağım. Ama Yunan olmadığını, hatta bize yakın olduklarını bilimsel kanıtlarla ispat edeceğim. 

Belli bir dönem (adalar) Türklerindi. Bilimsel kanıtlar bunu söylüyor. Yapılan genetik araştırmalar da bunu gösteriyor. Heredot bile bunu söylüyor. Heredot diyor ki, 'Lidyalılar Türk-Turanî kavimdir ve İtalya'ya adalar üzerinden gitmişlerdir.' 

Osmanlı döneminde biz adaları İtalyan hakimiyetinden aldık. O zamanki Venedik ve Ceneviz... Şu anki İtalya... Dolayısıyla Yunanlılar son 100 yıldaki adalar hakimiyetini tarihte hiçbir dönem elde etmemiştir. Şimdi bu hakimiyetini 'vekil devlet' pozisyonunda gaza gelerek daha çok artırma çabasına girişti. 

Bu basıncın orta ve uzun vadede Yunanistan'ın aleyhine olacağı net bir şekilde söyleyebilirim. Çünkü gelişen ve büyüyen bir Türkiye bunun hesabını sorar. Sonuç olarak ben Yunanistan'la Türkiye'nin dost olmasını istiyorum fakat şunu anlasınlar: Biz tarihte hiçbir zaman 'mıymıy' millet olmadık. Bizim nasıl olduğumuzu açıp tarihi okusunlar. 

Biz egemenliğimizin paylaşılmasını kabul etmeyiz. Biz bu coğrafyanın sahibiyiz, herkese saygı gösteriyoruz ve herkesten saygı bekliyoruz. Eğer bu gerçekleşmez ve barış olmazsa, 'saldırgan tutum'un ne olduğunu asıl o vakit görürler. Öyle emsalsiz bir saldırı görürler ki, 'bakın dünya tarihinde böyle bir saldırı da varmış' derler. Aman o safhaya gelmeyelim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading