Yandex Metrica

ABD'nin gücü yetmiyor: Türkiye özel olarak NATO standardı 155 mm kalibre mühimmat mı üretecek?

ABD'nin gücü yetmiyor: Türkiye özel olarak NATO standardı 155 mm kalibre mühimmat mı üretecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mayıs ayında ABD'de ziyaretler gerçekleştireceği haberlerinin arından ABD medyasında gündem Erdoğan-Bıden görüşmesi oldu. ABD medyası, ABD hükümetinin Türkiye'den Ukrayna'nın taleplerini karşılamak için TNT olarak bilinen NATO standardı 155 mm kalibrelik mühimmat üretiminde yardım isteyeceği ifade edildi.

Gündem

16.04.2024, 12:49

ABD hükümeti, iki yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşına dair Ukrayna'nın isteklerini karşılamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye hazırlanıyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre, ABD'li yetkililer, ''TNT olarak bilinen trinitrotoluen ve itici gaz olarak kullanılan nitroguanidinin Türkiye'den tedarik edilmesi, NATO standardı 155 mm kalibrelik mühimmatın üretiminde hayati önem taşıyacak ve üretimi potansiyel olarak üç katına çıkaracak'' ifadeleri kullanıldı.

Repkon üretimi SAHA’ya özel 40 mm Otomatik Bombaatar

Kepez Belediyesi hangi partiden? Mesut Kocagöz CHP'li mi AK Partili mi? Kepez Belediyesi hangi partiden? Mesut Kocagöz CHP'li mi AK Partili... Haberi Görüntüle

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ YÜZDE 30'UNU ÜRETMEYE HAZIRLANIYOR

Türk savunma firması Repkon'un 2025 yılına kadar ABD yapımı 155 mm top mermilerinin yaklaşık yüzde 30'unu üretmesi bekleniyor.

Pentagon, Arca Savunma'dan bu yıl içerisinde teslim edilmek üzere 116 bin adet savaşta kullanıma hazır mühimmat satın aldı. 2025 yılında teslim edilmek üzere yakın tarihte ABD'nin Türk Savunma Sanayisi'nden başka alımların yapılacağı konuşuluyor.

ABD’deki Scranton Ordu Mühimmat Fabrikası'nda Ukrayna'ya gönderilecek boyanmış 155 mm top mermileri

Şubat ayı sonunda Pentagon, General Dynamics Ordnance and Tactical Systems ile Teksas'ta Türk alt yüklenicilerin de katılacağı üç adet 155 mm mermi metal parça hattı inşa etmek üzere sözleşme imzaladığını açıklamıştı.

Washington yönetiminin AB'nin stratejisi ile tabanlarının zıt olmasından dolayı Brüksel yönetimi ABD'ye Fransa, Yunanistan direnişinden dolayı Türkiye'den mühimmat alımlarını desteklemediğini dile getirmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan- ABD Başkanı Joe Biden

Taksim metrosunda intihar mı oldu 26 Nisan? Taksim metrosu kapatıldı mı, neden? Taksim metrosunda intihar mı oldu 26 Nisan? Taksim metrosu kapatıldı... Haberi Görüntüle

ABD, TÜRKİYE İLE YAKINLAŞMAK MI İSTİYOR?

Ankara'nın İsveç'in NATO'ya katılma teklifini onaylamasının ardından ABD ile ilişkilerinde bir çözülme yaşadı. Bunun karşılığında Washington, Ocak ayında Türkiye'nin uzun süredir beklediği F-16 savaş uçakları ve yükseltme kitleri alımında önünü açmıştı.

Batı Asya ülkesinin 2017 yılında Rusya'dan S-400 füze sistemi satın alarak ABD yapımı muadillerine kıyasla Rus askeri donanımını tercih etmesiyle Ankara ve Washington arasındaki gerilim tırmanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'nda Ukrayna portföyünü yöneten eski ABD'li yetkili Victoria Nuland, Ocak ayında CNN Türk'e verdiği demeçte, Rus silah sistemleri meselesinin "çözülmesi" koşuluyla Washington'un "Türkiye'yi F-35 ailesine geri almaktan memnuniyet duyacağını" ifade etmişti.

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading