Yandex Metrica

ABD medyası'nda kara harekatı paniği: 'Barış Pınarı'ndan daha yıkıcı olacak'

ABD medyası'nda kara harekatı paniği: 'Barış Pınarı'ndan daha yıkıcı olacak'

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatı ABD medyasını panikletti. Washington merkezli Foreign Policy dergisi, Türkiye'nin kara harekatı konusunda kararlılığına dikkat çekti ve Barış Pınarı'ndan bile daha yıkıcı olacağını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine kara harekatı yapılacağına yönelik işaretlerin ardından Batı medyasından mesajlar gelmeye devam ediyor. Washington merkezli Foreign Policy dergisi Türkiye'nin kara harekatı konusundaki kararlılığına dikkat çekerken terör örgütü YPG/PKK için de "ortağımız" ifadesini kullandı.

19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi ilçede oldu, merkez üssü neresi? 19 Nisan İzmir'de deprem kaç saniye sürdü? İzmir'de deprem hangi... Haberi Görüntüle

'BIDEN İÇİN DİPLOMATİK KRİZ'

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik kara operasyonu hazırlığını "Biden için bir diplomatik kriz daha" şeklinde tanımlayan Foreign Policy Çarşamba günü ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Türk kuvvetlerinin kuzey Suriye'ye geniş çaplı saldırısını engellemeye çalışmak için Ankara'daki Türk yetkililerle telefon görüşmesi yaptığını hatırlattı. ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey'in ise Bakan Akar ile görüşmek üzere Ankara'ya geldiği hatırlatılırken Türk yetkililerle görüşmenin kara harekatını engelleme konusunda işe yaramadığı belirtildi.

21 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu akşam kimin maçı var? Fenerbahçe neden maç oynamadı? 21 Nisan bugün hangi takımın maçı var? Süper Lig'de bu... Haberi Görüntüle

YPG/PKK İÇİN 'ORTAĞIMIZ' DEDİ

Trump yönetimi sırasında Savunma Bakanı Yardımcısı olan Mick Mulroy, ise şu şekilde konuştu:

Suriye'nin Kürt bölgelerine yönelik bir işgal ve [Suriye Demokratik Güçleri] unsurlarının doğrudan hedef alınması tam da bunu yapacaktır" dedi. Türkiye'nin kendini savunma hakkı mutlaktır, ancak ortağımıza zorla saldırıyorsa, onların da bu işe karıştığına dair kanıt sunması gerekir. Yapamazlarsa, ABD bu operasyonları durdurmaları konusunda ısrar etmelidir.

Kirli ittifak bir kez daha ifşa oldu! CHP'li başkan Oya Tekin Öcalan'ın fotoğrafının altında DEM'lenmiş Kirli ittifak bir kez daha ifşa oldu! CHP'li başkan Oya... Haberi Görüntüle

'BARIŞ PINARI HAREKATI'NDAN DAHA YIKICI OLACAK'

SDG terör örgütünün sözde komutanı Mazlum Abdi'nin DAEŞ'in bu Türk saldırısından herkesten daha fazla yararlanacağına şüphe yok." şeklindeki açıklamasını referans gösteren dergi, Türkiye için diplomasi yolunun kapandığına dikkat çekti.

Foreign Policy'ye göre Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası kara harekatı 9 Ekim 2019'da düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'ndan daha yıkıcı olacağı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading